Banner-wiki.png
Welkom bij Dharma-Lotus op 17 oktober 2017. Hier vind je alle achtergrondinformatie met in totaal 470 artikelen over Kum-nye Tantra en de boeddhistische filosofie. Deze artikelen geven naast achtergrondinformatie ook inzicht in onze massages, workshops, cursussen, opleiding, retraites en pelgrimages.

De activiteitengids 2018 voor Dharma-Lotus én Ekãyano is uit. Lees hem online of download hem hier.

Biografie Gautama de Boeddha

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken
Dhamma wiel

Gratis e-boek

Biografie Gautama de Boeddha
Chat Chakra nirupana
Diamant soetra
Discourses on Vipassana meditation
Hekiganroku
Maha satipatthana sutta
Mumonkan
Path of purification
Vimalakirti nirdesa sutra
Zen Stories to tell your Neighbors
ShoppingCart.svg

Gautama, biografie van een Verlichte

Voorkant van Gautama, biografie van een Verlichte, gratis

Ik kan jou de stad innemen en binnen een uur 10 winkels laten zien waar ze Boeddha beelden of schilderijen van Boeddha verkopen. Dat lukt me niet ten aanzien van Jezus terwijl 10 willekeurige mensen meer weten over Jezus dan over Boeddha. Hindoeïstische goden als Shiva en Vishnu en Mahavira, de stichter van het Jaïnisme, worden vaak verward met Boeddha. De dikke of lachende Boeddha is helemaal geen Boeddha maar een Chinese wijsheer met de naam Poe-Tai Ho-Shang, en zo zijn er vele misverstanden ten aanzien van de Boeddha.

Als we dan een boekje lezen over Boeddha dan staan daar meer mythen in dan waarheden dus dat geeft ook geen helder beeld van deze man. Veel mensen zien Boeddha als een soort nationale knuffelbeer, het lichtend voorbeeld van liefdevol handelen en liefdevol zijn. Iemand die nooit oordelende en alles goed vond en iemand mooi en geweldig vond. Dit beeld klopt geheel niet. Het is moeilijk een goed beeld te krijgen van de persoon Gautama de Boeddha terwijl het eigenlijk zo enorm eenvoudig is. Over weinig spirituele leiders is zoveel bekend en zoveel opgetekend als deze man. De Pali-canon bevat een uitgebreide biografie en we kunnen precies lezen wat hij deed, met wie hij sprak, wanneer hij waar was en alle andere mogelijke informatie.

Om het kaft van het koren te scheiden en een helder beeld te kunnen krijgen van Gautama de Boeddha, zonder vuistdikke boeken te hoeven lezen, hebben we dit boekje geschreven. De bronnen waar we uit putten zijn allemaal zeer betrouwbaar en zonder mythologie en opsmuk verhalen we wie Gautama de Boeddha was.

Gegevens

  • titel: Gautama, biografie van een Verlichte
  • auteur: Ivar Mol
  • pagina's: 22
  • illustraites: ja
  • bestand: PDF in zip file
  • taal: Nederlands

Downloaden.png