Banner-wiki.png

Gezonde voeding

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Datum workshop Gezonde Voeding
Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra cursus
* Tantra-kring XXL
* Open Tantra mini-retraite
* ABC van Lichaamsbewustzijn
* Energetische Massage workshop
* Reiki I of II cursus weekend
* Vipassana retraite
* Open meditatie mini-retraite
* Meditatie proeverij
* Meditatie-yoga retraite
* Dharma dagen
* Karakterstructuren, inzicht-weekend
* Bewust bewegen
* Gezonde voeding
* Slowjogging weekend
En verder...
* Individuele retraite
* Ekãyano huren
Aanmelden.png

De workshop

Over gezonde voeding is veel gezegd en geschreven. Goed en minder goed onderbouwd. Wil jij nu eens écht leren wat gezonde voeding is en hoe je op een uitgebalanceerde manier kunt koken?

Gedurende 3 dagen gaan we ons verdiepen in de macro’s en de micro’s, zuren en basen en welke combinaties je nu beter wel of niet kunt maken. We gaan natuurlijk niet alleen theoretische kennis opdoen, maar we gaan ook in de keuken aan de slag en koken maaltijden uit de Mediterrane, Indiase en Hollandse keuken.

Na deze 3-daagse workshop weet jij wat de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gezonde maaltijd en kun je thuis verder aan de slag.

Boeddhistische voedingsleer

Prana is binnen het boeddhisme het allerbelangrijkste omdat Prana zorgt voor balans en innerlijke vrede. Meditatie en yoga zorgen voor prana maar in voeding zit ook Prana. De boeddhistische voedingsleer is erop gericht zoveel mogelijk Prana middels voeding tot ons te nemen zodanig dat de vertering ervan zo weinig mogelijk energie kost.

De boeddhistische voedingsleer is een samenkomst van de Indiase Ayurveda, de Chinese geneeswijze en het Taoïsme. Het bestaat niet zozeer uit recepten maar uit uitleg welke interactie voeding en het menselijk lichaam met elkaar hebben. Soms is deze interactie persoonlijk; de ene persoon reageert anders op koolhydraten dan een ander persoon, en soms is deze interactie voor iedereen hetzelfde:

Als je deze 'regels' in acht houdt, hoe kan je dan een lekkere maaltijd bereiden? Daar gaan we dit weekend onderzoeken.

Uitgelegd door Baukje

Gegevens