Banner-wiki.png

Karakterstructuren

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Karakterstructuren Ekayano.png
Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra cursus
* Tantra-kring XXL
* Open Tantra mini-retraite
* ABC van Lichaamsbewustzijn
* Energetische Massage workshop
* Reiki I of II cursus weekend
* Vipassana retraite
* Open meditatie mini-retraite
* Meditatie proeverij
* Meditatie-yoga retraite
* Dharma dagen
* Karakterstructuren, inzicht-weekend
* Bewust bewegen
* Gezonde voeding
* Slowjogging weekend
En verder...
* Individuele retraite
* Ekãyano huren
Aanmelden.png

Karakter en persoonlijkheid, die verschillen van elkaar. Door opvoeding en je gehele vorming tijdens je jeugd en pubertijd bouw je een persoonlijkheid inclusief je ego en je gedrag. Dit doe je om je relaties te leggen met anderen en met hun energie uit te wisselen. De energie uitwisseling met anderen is soms gelijkwaardig, soms is het eerder energieroof of een energie-dump. En omdat we gewend zijn middels onze persoonlijkheid energie te ontvangen of te geven van anderen gaan we ook alleen om met die mensen waarbij dat werkt. Energie is echter ook vanuit een geheel andere bron te verkrijgen; de elementen.

Tijdens deze 4 daagse cursus gaan we allereerst kijken wat onze persoonlijkheidsstructuur is en vandaar uit te ontdekken welk element het beste bij ons pas.

Persoonlijkheidsstructuur

Er zijn verschillende indelingen qua persoonlijkheid en wij gebruiken de boeddhistische indeling van persoonlijkheid waar James Redfield (Celestijnse Belofte) ook gebruik van heeft gemaakt. De 4 persoonlijkheidsstructuren zijn:

  • Bullebak versus leider
  • Ondervrager versus bevrager
  • Kluizenaar versus afstandelijke
  • Arme ik

Middels gesprekstechnieken en het maken van levenslijnen komen we er achter welke persoonlijkheidsstructuur onze ouders hadden en welke structuur wij hebben. We gaan inzien welke tools we gebruiken om energie van iemand te ontvangen en aan iemand te geven en of we dit op een gelijkwaardige manier doen of niet. Zodoende krijgen we heel goed inzicht in ons ego en gedrag, hoe wij overkomen bij anderen en hoe wij graag gezien willen worden. Maar ook hoe het komt dat we altijd dezelfde type mens tegenkomen en waarom wijzelf steeds in dezelfde gedragingen en situaties blijven hangen.

Karakterstructuur

Naast het ontvangen (stelen) van energie bij anderen kunnen we ook energie ontlenen uit de 4 verschillende elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water. Maar hoe werken deze elementen op mij en hoe kan je daar in contact komen? Zodra je inziet hoe jij energie kunt voelen en ontlenen uit de natuur, kunst, wandelen, muziek, steden, bossen, zee, etc... hoef je niet mee (zo nodig) energie te ontlenen uit andere mensen. Dit zet 2 veranderingen in gang:

  • je voelt je veel energieker en meer in balans
  • je relatie met andere mensen veranderd omdat je de relatie niet meer aangaat om energie te verkrijgen

De cursus

In de cursus gaan we stap voor stap middels verschillende technieken ontdekken wat jouw persoonlijkheid is, hoe deze is gevormd en hoe jij daar mee omgaat. Vervolgens gaan we kijken welk element bij jou past en hoe je daar energie uit kunt halen.

Dit alles mag zweverig klinken, maar dat is het niet; het is zelfs bijna wetenschap. Ga vandaag maar eens na; hoe vaak ga jij een contact aan met iemand anders zonder enige energie-uitwisseling? Herken jij als iemand energie bij jou wegzuigt, of juist heel veel energie bij je dumpt (positief dan wel negatief)? En hoe voel jij je na een concert, boswandeling, boottocht of wandeling door de bergen?

De cursus is voor iedereen geschikt, kennis of ervaring is niet nodig. Hoe inzichtelijk de cursus ook is, het is geen therapie-weekend. We gaan elkaar niet healen en we gaan niet uitvoering over elkaars problemen praten.

Gegevens