Banner-wiki.png

Meditatie avond

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Meditatie avond.png
Categorie indeling
Home
Tantra
Cursus en workshops
Siete chakras.jpg
Overzicht cursussen
Overzicht
Tantra cursus
Tantra thema-dag
Energetische massage workshop
Tantra-kring (XL)
Meditatie dag
Meditatie avond
Huur ons in
Aanmelden.png
Tekening1.jpg

Naast de maandelijks Meditatie dag is er elke woensdagavond in de oneven weken is er een Meditatie-avond georganiseerd bij Dharma-Lotus in Breda. Op deze avond beoefenen we de Vipassana meditatie. Deze dag is voor iedereen toegankelijk ongeacht het niveau of ervaring. Tijdens deze avond wordt alles over de meditatie uitgelegd en kun je direct meedoen. Een strikte meditatiehouding is in het begin (nog) niet van belang. Het is ook mogelijk om op een stoel of tegen een muur te mediteren. Je mag je eigen krukje of kussen meenemen maar er zijn ook attributen aanwezig.

Indeling

Op een meditatie-avond kom je tussen 19:15-19:30 uur binnen. Je wordt ontvangen in de woonkamer met thee en de groep bestaat uit maximaal 10 personen. Heb je een eigen meditatiekrukje of kussen meegenomen dan kan je dit in de meditatiezaal klaarleggen. Na een korte meeting is er gelegenheid om vragen te stellen. Soms geeft dit aanleiding tot een korte lezing of diepere uitleg waarna de eigenlijke dharma-lezing plaatsheeft. Ook na aanleiding hiervan kunnen vragen gesteld worden. Als de groep bestaat uit nieuwkomers dan wordt tevens uitgelegd hoe en wat we straks in de meditatie gaan doen.

Vervolgens gaan we naar de (kleine of grote) zaal en wordt met de meditatie begonnen. In het eerste deel wordt nog sporadisch aangegeven wat je dient te doen (en wat niet) zodat iedereen zijn eigen meditatie kan voeren. Een meditatieblok duurt 90 minuten. Na de meditatie is er een afsluiting in de woonkamer waar je vragen kunt stellen. Met deze laatste vragenronde wordt de avond afgesloten.

Gegevens