Banner-wiki.png

Overzicht cursus en workshops

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Komende activiteiten Dharma-Lotus Breda

Massage-2.JPG Meditatie-dag.JPG Tantrakring.JPG

wat wanneer tijd prijs (incl. lunch)
Energetische massage workshop 18 augustus 09:15-16:00 75,= p/p
Meditatie dag 19 augustus 09:15-17:00 75,= p/p
Tantra opleidingsdag 17 aug, 04 september 09:15-16:00 zie hier
Tantra-kring elke donderdagavond 20:00-23:00 50,= p/p of 75,= p/s
Tantra-kring XL 25 augustus 09:15-17:00 100,= p/p of 150,= p/s

Zie hier een beknopt totaal overzicht van alle cursussen en workshops aangeboden bij Dharma-Lotus

Tantra-cursus

Categorie indeling
Home
Tantra
Cursus en workshops
Siete chakras.jpg
Overzicht cursussen
Overzicht
Tantra cursus
Tantra thema-dag
Energetische massage workshop
Tantra-kring
Meditatie dag
Yoga en meditatie-dag
De 5 tibetanen
Huur ons in
Aanmelden.png
Tekening1.jpg

De tantra cursus is een 4-daagse cursus verdeeld over 2 weekeinden. Hierin leer je de Kum-nye tantra kennen in de disciplines massage, duo-yoga en duo meditatie. Hoewel er een stevige en duidelijke theoretische uitleg wordt gegeven vanuit de boeddhistische filosofie is het toch voornamelijk een praktische cursus. Technieken worden uitgelegd, voorgedaan, je beoefend ze zelf en ze worden op jou beoefend. Zo zie, leer en ervaar je. Aan het einde van deze 4-daagse ben je in staat een mooie massage te geven met onderdelen van yoga en meditatie en kan je ook enkele individuele yoga posities goed uitvoeren.

Tantra thema-dag

De tantra thema-dag is een 1-daagse workshop die herhaaldelijk in onze cursus kalender terugkomt. Elke dag behandelen we 1 belangrijk thema binnen de tantra zoals: prana, metta-ji (verbinding), duo-yoga of chakra's. Dit doen we met een duidelijke theoretische uitleg en heel veel oefenen met elkaar en op elkaar. Hoewel het een workshop is, proberen we altijd de essentie van de tantra, het ervaren van prana, in deze workshop door te laten komen. Leren en ervaren dus.

Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

Tantra-kring (XL)

Een tantra-kring XL (dag) is het verlengde van een tantra-kring (avond). Tijdens een tantra-kring ga je ervaren wat balans precies is. Zonder kennis of ervaring is het mogelijk deze balans voelen wat de prana energiestroom doet, hoe deze voelt, en wat je ermee kunt doen. na een korte introductie gaan we direct beginnen met de opbouw; de meditatie. Middels duo-yoga, duo-meditatie en massage wekken we de prana energiestroom in onszelf, de ander en gezamenlijk op, en verkeren hierin. Dit doen we zo gedurende de gehele dag, alleen onderbroken door een lichte lunch. Alleen als het nodig is worden aanwijzingen gegeven of nieuwe onderdelen ingebracht. Maar het mooiste is als alles als vanzelf verloopt.

Energetische massage workshop

Ook de energetische massage workshops is een 1-daagse workshop die geregeld terugkomt. Het betreft hier de massagetechnieken vanuit de sweda (dus geen tantra) die we steeds per onderwerp gaan behandelen en het betreft altijd het energetische lichaam. Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld de meridianen, energie sturen, dualiteit in het lichaam herkennen, intuïtief masseren of de chakra filosofie. Alle workshops hebben een heldere en duidelijke (boeddhistisch) theoretische ondergrond en we oefenen veelvuldig met en op elkaar.

Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

De 5 Tibetanen

De 5 Tibetanen zijn 5 verschillende yoga oefeningen met een bepaalde samenhang. In sessies en de counseling geven wij deze oefeningen vaak mee als huiswerk en op ons you-tube kanaal is het de best bekeken tube. Het goed uitvoeren van deze 5 Tibetanen luistert echter nogal nauw en daarom organiseren we geregeld deze workshop om all 5 de oefeningen weer eens grondig door te nemen. Zowel de makkelijke als de moeilijke variant van elke oefening komt aan bod, we beoefenen de oefeningen en alle 'foutjes' worden er uitgehaald.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

Meditatie dag

Een meditatie-dag is een verlengde van een meditatie avond. Ook tijdens een meditatie dag beoefenen we de boeddhistische meditatietechnieken: vipassana en jhana De lezing op een meditatie dag is doorgaans wat uitgebreider gevolgd door 3 of 4 blokken van meditatie. Tussendoor zijn steeds korte pauzes en in de middag een lichte lunch. Aan het eind van de dag is er gelegenheid om vragen te stellen.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

Yoga en Meditatie-dag

De combinatie van vipassana meditatie en Kum-nye yoga is bijzonder. De yoga maakt blokkades helder en duidelijk, bij de meditatie ga je ze observeren. Tijdens een dag leer je enkele yoga-houdingen en de basis van de concentratie meditatie.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

Huur ons in

Alle bovenstaande cursussen en workshops geven wij ook op locatie of bij mensen thuis. Dit kan een dagdeel of avond zijn, maar ook meerdaags zoals een retraite.