Banner-wiki.png

Persoonlijke loopsessies

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken
Wandelcoach-Nieky.png

Nieky.jpg

Nieky, Arnhem en Wolfheze

Massage/sessie aanbod
Aanbod Arnhem en Wolfheze
trainingen
Slowjogging met een groep
Reis in Jezelf
Coaching aanbod
persoonlijke loopsessies
Slowjogging
Swedana
Mijn Tips voor de Dag
Tip van de dag
Algemene informatie
Dharma-Lotus Arnhem
boek je massage
Prijzen
Contact
inschrijfformulier
contact
Boeken.png
Tekening1.jpg
Wolfheze
Tekening1.jpg

Overige vestigingen Dharma-Lotus

Breda
Oosterhout
Arnhem en Wolfheze
Veldhoven
Loon op Zand
ons retraitecentrum in Frankrijk

Wat gaan we doen?

In een sessie van ongeveer 90 minuten, bestaande uit een combinatie van (hard)lopen, gesprek en een korte massage/meditatie. Helemaal aangepast op jouw behoefte van dat moment. Het maakt niet uit of je een absolute beginner bent, of een gevorderde loper.
We kijken naar hoe je loopt, je houding en je ademhaling. Vervolgens gaan we bouwen aan een solide basis, of gaan we juist terug naar die basis. We gaan niet werken aan persoonlijke records maar we kunnen wel kijken waardoor je de behoefte hebt om records te lopen. De nadruk bij deze persoonlijke loopsessies ligt op bewustwording, bewuster lopen, met meer gevoel en meer plezier. Daar begint het namelijk altijd mee.

Mijn loopgeschiedenis

Sinds 2005 loop ik hard. Van rustig aan beginnen naar steeds sneller willen en uiteindelijk terug naar met veel plezier rustig aan.
In het begin liep ik op 'overpronatie' hardloopschoenen en ben toen overgestapt naar steeds plattere hardloopschoenen en tegenwoordig loop ik op minimalistische schoenen en als het kan soms blootsvoets.
Qua afstanden liep ik eerst 5 kilometer, toen 10, vervolgens halve marathons en hele marathons.
Ik loop op verharde weg en door bos en trails zowel rondom Arnhem, de Veluwe als ook in de Franse Ardennen. Ik heb meegedaan met verschillende loopgroepen, chi running trainingen en run-retraites.
Hardlopen is voor mij een meditatieve bezigheid, zoveel meer dan alleen lopen. Het bewust worden van hoe je lichaam functioneert, je ademhaling. De invloed van je voeding. Bewustwording van gewoonte- en denkpatronen. En natuurlijk het genieten van de natuur om je heen, en inzien hoe je daar onderdeel van bent.
Ik ben niet de eerste, en zeker niet de laatste die door persoonlijke ervaring de link legt tussen boeddhisme/bewustwording en hardlopen. Een mooi boek hierover is van een boeddhistische monnik, Sakyong Mipham Rinpoche: Running Buddha

Wat beweegt mij

De interesse in het energetisch en fysieke wezen dat wij zijn; onze drijfveren en onze ervaringswereld. Deze interesse heeft mij naar het boeddhisme geleid, of eigenlijk naar de Dharma, niet zozeer naar een boeddhistische stroming. Zo ben ik terecht gekomen bij Dharma-Lotus, vanwege de holistische benadering van de Kum-nye tantra opleiding die een scala van tools aanbiedt zoals boeddhisme, massage, yoga, meditatie, voedingsleer en gesprekstechnieken. Het is een zelfonderzoek, ook door middel van interactie en spiegelen.

Ik heb zowel aan tantra retraites en vipassana retraites meegedaan, en begeleid nu ook zelf retraites. Ik heb een praktijk waarin ik me toeleg op (tantra)massage, yoga en meditatie. Als aanvulling op de massage in de Kum-nye opleiding heb ik ook een opleiding tot sportmasseur gevolgd.

Mijn kennis en ervaring op deze gebieden combineer en deel ik graag in onze sessies.

Gegevens

De individuele loopsessies worden gegeven vanaf mijn vestiging in Wolfheze (Wolfhezerweg 111-113) of we spreken af op een parkeerplaats in de nabijheid. Iets anders dan je gebruikelijke sport outfit heb je niet nodig.

  • de loopsessies zijn op de zondagochtend
  • de kosten bedragen 90,= voor een sessie van 90 minuten totaal
  • de kan met 2 personen komen, de 2e persoon betaald dan 50%
  • een 3-strippenkaart kost 250,=
  • ga hier naar het inschrijfformulier