Banner-wiki.png

Tantra retraite

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

De eerstkomende Tantra retraite
Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Prijzen
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra retraite
* Tantra cursus
* Tantra-kring XXL
* Weekend voor stellen
* ABC van Lichaamsbewustzijn
* Triple-massage-weekend
* Massage workshop
* Reiki cursus weekend
* Wandel 4-daagse
* Yogaweek
* Mindfulness cursus
* Vipassana retraite
* Meditatie dagen
* Dharma dagen
Individueel
* Individuele retraite
Ekãyano huren
* Ekãyano huren
Als onderdeel van traject
* Tantra jaartraining
* Tantra opleiding
* Opleiding: spiritueel coach
Aanmelden.png

De 11-daagse Tantra retraite wordt eens per jaar gehouden en alleen bestemd voor mensen met ruime, en serieuze, ervaring op het gebied van Tantra en/of inzicht-meditatie. Deze retraite loopt van woensdag 18 juli (20:00 uur) t/m zondag 29 juli (10:00 uur).

Waarom een Tantra retraite

 • voor vermaak
 • voor lering
 • voor inzicht

Aan het einde van de retraite ben je geen Tantriki, maar je zult wel een hele mooie sessie kunnen geven met massage en yoga erin. Je hebt kennis van de boeddhistische filosofie en hoe en waarom jij reageert zoals je reageert.

vermaak

Als er geen onbalans is, dan is er dus balans. Dat gevoel van helemaal in balans zijn, dat is het vermaak.
In de retraite kom je niet alleen in balans, je leert dit proces te herkennen en krijgt technieken om de balans in jezelf te plaatsen of iemand anders in balans te brengen. Dit doen we middels:

 • meditatie; elke ochtend beginnen we met een uur concentratie meditatie
 • yoga (zowel individueel als duo-yoga); na de meditatie is er Bijali en geregeld zijn er yoga workouts. Vanuit deze posities leer je ook de duo-yoga.
 • tantra massage en Tantra sessie; dagelijks oefenen we de nieuwe technieken met elkaar. Met mooi weer kan dit allemaal in de tuin.
 • Tantra-kring; zonder woorden helemaal opgaan in de prana. Dit doen we meerdere avonden.
 • Lekker eten, mooie natuur, wandelen en kampvuur
 • wandelen

lering

Als je enige tijd in rust en balans bent, dan komen de overdenkingen vanzelf. Juist vanuit deze balans is het heel goed om eens jezelf onder de loep te nemen. Wat je ziet zijn de bronnen van je onbalans. Ook dit begeleiden we middels de massage en sessies die vanzelf een dieper karakter krijgen.

 • Dharma lezing; elke dag, het moment van de dag kan variëren, is er een lezing over de Tantristische en boeddhistische filosofie. Hierdoor begrijp je beter de processen die je deze retraite allemaal zelf ervaart.
 • Satsang; dit is 'met de voeten op tafel en niet te ingewikkeld' delen wat we willen delen.

inzicht

Als je gedurende 11 dagen met balans bezig bent en in balans verkeert, je enkele bronnen van je eigen onbalans hebt waargenomen en mogelijk hebt losgelaten, dan is er zeker lering geweest.

Retraitecentrum Ekãyano

Deze activiteit wordt gegeven op ons retraitecentrum Ekãyano in Viel-Saint-Remy in de Franse Ardennen, 3,5 uur rijden vanaf Breda. Ekãyano huist in een authentiek gerenoveerde boerderij met bijgebouwen uit 1819 die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn 6 grote slaapkamers en meerdere toilet- en douchegelegenheden. In de bibliotheek kan je rustig lezen of schrijven en ook de eetruimte en meditatieruimte zijn de hele dag open. Op het geheel afgeschermde landgoed van 1 ha. zijn verschillende zithoekjes en meditatieplaatsen. Bij fris weer zijn er 2 veranda's zodat je beschut en droog toch buiten kunt zitten. Ekãyano ligt (letterlijk) op de grens van de Ardennen en de Champagne. Sla je vanaf het tuinhek linksaf dan loop je direct de bossen in, sla je rechtsaf dan kom je in de heuvelachtige weilanden met voornamelijk paarden, schapen en koeien.

Alle activiteiten zijn geheel verzorgd met 3 maaltijden op een dag. De groepen zijn altijd relatief klein, tussen de 6 en 12 deelnemers met doorgaans 2 begeleiders. Zodoende is er oog voor een persoonlijke benadering en is er ruimte om in te gaan op individuele vragen.

Programma

04.30 opstaan
05.00 - 06.30 ochtend meditatie
06.30 - 07.00 Bijali (yoga)
07.00 - 08.30 ontbijt en rust
08.30 - 09.30 Dharma-lezing
09.30 - 13.30 sessie 1 (+ pauze)
13.30 - 14.30 lunch en pauze
14.30 - 18.00 sessie 2 (+ pauze)
18.00 - 19.30 diner en pauze
19:30 - 21.30 tantra kring
22.00 dageinde


Zie dit als een leidraad, en naast het opstaan ligt niets werkelijk vast. Het programma is niet facultatief, iedereen doet mee.

Gegevens

Aan deze retraite kan je alleen deelnemen als je ervaring hebt op het vlak van Tantra of een ander inzichtelijk proces. Vooraf helpen wij om carpoolen te stimuleren zodat deelnemers gezamenlijk naar Ekãyano kunnen rijden.

 • zie voor de eerstkomende retraite de poster rechtsboven
 • de kosten bedragen 750,= p/p of 1.400,= p/s all-in.
 • zie hier alle informatie over de locatie: Ekãyano
 • het is mogelijk om te kamperen (vraag naar de voorwaarden)
 • schrijf je hier in