Banner-wiki.png

Triple-massage-weekend

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Prijzen
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra retraite
* Tantra cursus
* Tantra-kring XXL
* Weekend voor stellen
* ABC van Lichaamsbewustzijn
* Triple-massage-weekend
* Massage workshop
* Reiki cursus weekend
* Wandel 4-daagse
* Yogaweek
* Mindfulness cursus
* Vipassana retraite
* Meditatie dagen
* Dharma dagen
Individueel
* Individuele retraite
Ekãyano huren
* Ekãyano huren
Als onderdeel van traject
* Tantra jaartraining
* Tantra opleiding
* Opleiding: spiritueel coach
Aanmelden.png
Triple-massage-weekend.JPG

De kunst van niets doen

Daar waar in het Westen een klein taboe heerst op niets doen, is het in de boeddhistische filosofie een kunst op zich: Niets doen is soms de beste remedie. Maar wat doe je als je niets doet? Voor de één is een wandeling maken Niets doen en voor de ander is liggen in een hangmat met een boekje Niets doen.

Niets doen is de afwezigheid van 'moeten'. En in het dagelijks leven moeten we heel veel, of denken dat we heel veel moeten. Zomaar op de bank zitten Niets doen wordt snel gezien als zonde (van de tijd) omdat er altijd wel iets te doen is. En zodoende doen we liever onbelangrijke dingen dan inzien dat Niets doen soms heel belangrijk kan zijn.

De Kunst van Niets doen ligt hem dus in Niets hoeven te doen en in dit weekend bieden wij je de gelegenheid om deze kunst te beoefenen. Je bent welkom op Ekãyano, een boeddhistisch centrum in de Franse Ardennen waar je helemaal Niets hoeft te doen. Voor eten wordt gezorgd (je mag niet eens meehelpen afwassen), Het eerste-de-beste pittoreske dorpje is te ver weg, en de gehele omgeving ligt gezaaid met bospercelen, weilanden, glooiende heuvels, koeien en beekjes.

Als enige afleiding krijg je dagelijks 1 massage. Voor de rest hoef je Niets te doen.

De massages

We bespreken vooraf wat voor massage je wilt ontvangen. Zo zijn de opties bijvoorbeeld:

Retraitecentrum Ekãyano

Deze activiteit wordt gegeven op ons retraitecentrum Ekãyano in Viel-Saint-Remy in de Franse Ardennen, 3,5 uur rijden vanaf Breda. Ekãyano huist in een authentiek gerenoveerde boerderij met bijgebouwen uit 1819 die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn 6 grote slaapkamers en meerdere toilet- en douchegelegenheden. In de bibliotheek kan je rustig lezen of schrijven en ook de eetruimte en meditatieruimte zijn de hele dag open. Op het geheel afgeschermde landgoed van 1 ha. zijn verschillende zithoekjes en meditatieplaatsen. Bij fris weer zijn er 2 veranda's zodat je beschut en droog toch buiten kunt zitten. Ekãyano ligt (letterlijk) op de grens van de Ardennen en de Champagne. Sla je vanaf het tuinhek linksaf dan loop je direct de bossen in, sla je rechtsaf dan kom je in de heuvelachtige weilanden met voornamelijk paarden, schapen en koeien.

Alle activiteiten zijn geheel verzorgd met 3 maaltijden op een dag. De groepen zijn altijd relatief klein, tussen de 6 en 12 deelnemers met doorgaans 2 begeleiders. Zodoende is er oog voor een persoonlijke benadering en is er ruimte om in te gaan op individuele vragen.

Met de juiste intentie is iedereen welkom, voorkennis of ervaring is, behalve bij de 11-daagse Tantra retraite niet nodig. Vooraf helpen wij om carpoolen te stimuleren zodat deelnemers gezamenlijk naar Ekãyano kunnen rijden.

Gegevens

  • zie voor de eerstvolgende Triple-massage-weekend de poster
  • plaats voor 6-8 personen
  • je kan je individueel opgeven of als stel
  • de kosten bedragen 350,= per persoon en je slaap op een 2 persoonskamer. De prijs is all-in
  • zie hier alle informatie over de locatie
  • het is mogelijk om te kamperen (vraag naar de voorwaarden)
  • schrijf je hier in