Banner-wiki.png

Wandel 4-daagse

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken
Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Prijzen
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra retraite
* Tantra cursus
* Tantra-kring XXL
* Weekend voor stellen
* ABC van Lichaamsbewustzijn
* Triple-massage-weekend
* Massage workshop
* Reiki cursus weekend
* Wandel 4-daagse
* Yogaweek
* Mindfulness cursus
* Vipassana retraite
* Meditatie dagen
* Dharma dagen
Individueel
* Individuele retraite
Ekãyano huren
* Ekãyano huren
Als onderdeel van traject
* Tantra jaartraining
* Tantra opleiding
* Opleiding: spiritueel coach
Aanmelden.png
Wandel-5-daagse.JPG

Ons retraite-centrum Ekãyano is gelegen in de Franse Ardennen en ligt in het grensgebied met de Champagne. Aan de ene zijde strekken de bossen en wouden zich uit over tientallen kilometers, aan de andere zijde is het boerenland met voornamelijk uitgestrekte weilanden met koeien, schapen en paarden. Lange akkers met goudgeel mosterzaad in een glooiend landschap met her en der groepjes boerderijen maken dit tot een uitstekend wandelgebied.

Wandelen kan iedereen en overal, maar Mindful wandelen is van een geheel andere orde. Bewust zijn van jezelf, van de omgeving, van jezelf in die omgeving is soms moeilijk. Vaak wandelen mensen wel, maar in gedachten. Ze zitten meer in hun gedachten dan in het bos en overdenken in plaats van te kijken, horen, voelen en beleven. Wandelgroepen praten veel, vaak over thuis of over problemen en zodoende ben je meer thuis dan in de weilanden. Echt wandelen is één zijn met daar waar je wandelt. En dat is mindful wandelen.

Wij houden van kleine groepen en een persoonlijke benadering. Voor deze 4 daagse is er plaats voor maximaal 10 deelnemers en er zullen 2-3 begeleiders aanwezig zijn. Je bent welkom op woensdag 1 augustus vanaf 20:00 uur. Er is thee en wat hapjes en na het toewijzen van je slaapkamer is er een briefing waarin we alles gaan uitleggen voor de komende dagen. De wekker wordt gezet op 7 uur want de volgende dag staat de eerste lange wandeling al op het programma.

Wandelingen

Gedurende de 4 dagen houden we 4 wandelingen, elk met een andere thema en elk in een andere omgeving. Zo is er een stiltewandeling en een wandeling helemaal gericht op de ademhaling. We wandelen met de gehele groep en er is altijd minimaal 1 begeleider bij die de omgeving kent en het thema laat gelden. Halverwege is er een kleine lunch.

En verder...

Naast het wandelen is het voornamelijk genieten van de rust. Ekãyano ligt op een eigen landgoed met alleen maar bos en weilanden om zich heen. Je kan een boek nemen uit de bibliotheek, een kleedje neerleggen in de tuin of heerlijk staren in het kampvuur.

Tijdens enkele korte lezingen zullen we uitleg geven over Mindfulness en waarom dit zo goed samen gaat met wandelen.

De mogelijkheid om een massage te krijgen is een extraatje welke wij aanbieden. Voornamelijk de spieren in de rug kunnen aanvoelen alsof ze vast zitten en in de benen en voeten zal de nodige kramp en spierpijn kunnen ontstaan. In een relatief korte massage van een half uur wordt dit vrij gemasseerd.

Retraitecentrum Ekãyano

Deze activiteit wordt gegeven op ons retraitecentrum Ekãyano in Viel-Saint-Remy in de Franse Ardennen, 3,5 uur rijden vanaf Breda. Ekãyano huist in een authentiek gerenoveerde boerderij met bijgebouwen uit 1819 die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn 6 grote slaapkamers en meerdere toilet- en douchegelegenheden. In de bibliotheek kan je rustig lezen of schrijven en ook de eetruimte en meditatieruimte zijn de hele dag open. Op het geheel afgeschermde landgoed van 1 ha. zijn verschillende zithoekjes en meditatieplaatsen. Bij fris weer zijn er 2 veranda's zodat je beschut en droog toch buiten kunt zitten. Ekãyano ligt (letterlijk) op de grens van de Ardennen en de Champagne. Sla je vanaf het tuinhek linksaf dan loop je direct de bossen in, sla je rechtsaf dan kom je in de heuvelachtige weilanden met voornamelijk paarden, schapen en koeien.

Alle activiteiten zijn geheel verzorgd met 3 maaltijden op een dag. De groepen zijn altijd relatief klein, tussen de 6 en 12 deelnemers met doorgaans 2 begeleiders. Zodoende is er oog voor een persoonlijke benadering en is er ruimte om in te gaan op individuele vragen.

Met de juiste intentie is iedereen welkom, voorkennis of ervaring is, behalve bij de 11-daagse Tantra retraite niet nodig. Vooraf helpen wij om carpoolen te stimuleren zodat deelnemers gezamenlijk naar Ekãyano kunnen rijden.

Gegevens

  • de eerstkomende Wandel 4-daagse is van woensdag 01 augustus (20:00 uur) t/m zondag 05 augustus (16:00 uur)
  • plaats voor 6-10 personen
  • de kosten bedragen 350,= per persoon all-in
  • zie hier alle informatie over de locatie
  • het is mogelijk om te kamperen (vraag naar de voorwaarden)
  • schrijf je hier in