Banner-wiki.png
Welkom bij Dharma-Lotus op 20 augustus 2017. Hier vind je alle achtergrondinformatie met in totaal 465 artikelen.

Wandel 5-daagse

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken
Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Prijzen
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra week
* ABC van Lichaamsbewustzijn
* Triple-massage-weekend
* Bezinningsweekend
* Tantra cursus
* Reiki cursus weekend
* Wandel 5-daagse
* Yogaweek
# 11-daagse Vipassana retraite
Individueel
* Individuele retraite
Ekãyano huren
* Ekãyano huren
Als onderdeel van traject
* Tantra jaartraining
* Tantra opleiding
* Opleiding: spiritueel coach
Aanmelden.png
Wandel-5-daagse.JPG

Ons retraite-centrum Ekãyano is gelegen in de Franse Ardennen en ligt in het grensgebied met de Champagne. Aan de ene zijde strekken de bossen en wouden zich uit over tientallen kilometers, aan de andere zijde is het boerenland met voornamelijk uitgestrekte weilanden met koeien en paarden. Lange akkers met goudgeel mosterzaad in een glooiend landschap met her en der groepjes boerderijen maken dit tot een uitstekend wandelgebied.

Wij houden van kleine groepen en een persoonlijke benadering. Voor deze 5 daagse is er plaats voor 10 deelnemers en er zullen 3 begeleiders aanwezig zijn. Je bent welkom op dinsdag 22 augustus vanaf 20:00 uur. Er is thee en wat hapjes en na het toewijzen van je slaapkamer is er een briefing waarin we alles gaan uitleggen voor de komende dagen. De wekker wordt gezet op 7 uur want de volgende dag staat de eerste lange wandeling al op het programma.

Dag 1, 2 en 4

De woensdag, donderdag en zaterdag hebben een vergelijkbaar programma; na een goed ontbijt vertrekt de groep met 2 begeleiders, iedere wandeling zal ongeveer 25-30 kilometer zijn. Wij hebben geen exacte route die we precies lopen, dat zou saai zijn en waarom zouden we niet het bospaadje nemen die wij nu opeens ontdekken?
Natuurlijk zijn er genoeg pauze momenten en in de middag verzorgd begeleider no.3 op een afgesproken plaats en tijdstip een lekkere lunch. Vandaar lopen we verder en hopen rond een uur of 16:00 terug te zijn op Ekãyano en de rest van de dag ben je vrij en voor het avondeten wordt gezorgd.

Dag 3 en 5

De vrijdag en de zondag hebben een ander programma. Op deze dagen staat een kleinere wandeling op het programma zodat we omstreeks 13:00 terug zijn en lunchen dan op het centrum. Op de vrijdag is het daarna heerlijk ontspannen en op de zondag is het rustig aan afscheid nemen en huiswaarts keren.

Rust

Naast het wandelen is het voornamelijk genieten van de rust. Ekãyano ligt op een eigen landgoed met alleen maar bos en weilanden om zich heen. Je kan een boek nemen uit de bibliotheek, een kleedje neerleggen in de tuin of heerlijk staren in het kampvuur.

Hoewel dit een wandel 5 daagse betreft zou Ekãyano, Ekãyano niet zijn als we er toch iets van mindfulness en bewustwording in stoppen. Mindfulness en wandelen gaan namelijk zeer goed samen. Zo zou je bijvoorbeeld een maatje gevonden kunnen hebben waartegen je, tijdens de wandeling door de prachtige natuur, al je problemen, zorgen en je huiselijke ontevredenheid uit. Wat je dan doet is al je onrust meenemen en je beïnvloed een ander er ook nog eens mee. Je kan ook jezelf laten beïnvloeden door de rust van de natuur en vanuit die rust naar je problemen kijken, hoogstwaarschijnlijk zien ze er dan geheel anders uit.

Tijdens de 5 daagse zullen we meerdere keren aandacht besteden aan mindfulness.

Massage

De mogelijkheid om een massage te krijgen is een extra welke wij aanbieden. Voornamelijk de spieren in de rug kunnen aanvoelen alsof ze vast zitten en in de benen en voeten zal de nodige kramp en spierpijn kunnen ontstaan. In een relatief korte massage van een half uur wordt dit vrij gemasseerd.

Gegevens

  • de eerstkomende Wandel 5-daagse is van dinsdag 22 augustus (20:00 uur) t/m zondag 27 augustus (16:00 uur)
  • plaats voor 6-10 personen
  • de kosten bedragen 450,= per persoon.
  • zie hier alle informatie over de locatie
  • het is mogelijk om te kamperen (vraag naar de voorwaarden)
  • schrijf je hier in