Banner-wiki.png

Yogaweek

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken
De eerstkomende Tantra retraite
Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Prijzen
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra retraite
* Tantra cursus
* Tantra-kring XXL
* Weekend voor stellen
* ABC van Lichaamsbewustzijn
* Triple-massage-weekend
* Massage workshop
* Reiki cursus weekend
* Wandel 4-daagse
* Yogaweek
* Mindfulness cursus
* Vipassana retraite
* Meditatie dagen
* Dharma dagen
Individueel
* Individuele retraite
Ekãyano huren
* Ekãyano huren
Als onderdeel van traject
* Tantra jaartraining
* Tantra opleiding
* Opleiding: spiritueel coach
Aanmelden.png

Yoga en beweging

Yoga heeft een duidelijk fysieke en een duidelijke spirituele uitwerking op het lichaam en de Kum-nye yoga speelt hier bij uitstek op in. De Kum-nye is een Tibetaans-boeddhistische zienswijze die alles eenvoudig en simpel probeert te benaderen, zo ook de yoga. Zonder al teveel uitleg en training moet een oefening direct duidelijk zijn, direct een uitwerking hebben en direct laten zien wat jij er aan hebt. Tijdens de Yoga-week gaan we meerdere aspecten van de Kum-nye yoga benaderen, zoals:

Het verdere programma

We beginnen elke dag met een meditatie van een uur. Ook zal er ruimte zijn voor het aanleren van enkele eenvoudige maar efficiënte massagetechnieken die je bij iemand anders maar ook bij jezelf kunt uitvoeren. Al deze oefeningen gaan we ondersteunen door elke dag een lezing te geven vanuit de boeddhistische filosofie over het menselijk lichaam, en welke uitwerking yoga en meditatie hierop hebben.

Meerdere keren in deze week zullen we een wandeling van ongeveer 3 uur gaan maken in de omgeving. Verder is er ook vrije tijd ingericht om te eigen ding te gaan doen en in de avond is er een kampvuur.

Wie kan meedoen?

De Kum-nye yoga zit zo ingedeeld dat het zich aanpast aan jouw mogelijkheden van dat moment. Zodoende kunnen beginners en gevorderden tot aan specialisten in dezelfde groep deze yoga beoefenen. Iedereen kan dus meedoen, leeftijd, fysieke gesteldheid of ervaring is onbelangrijk.

Retraitecentrum Ekãyano

Deze activiteit wordt gegeven op ons retraitecentrum Ekãyano in Viel-Saint-Remy in de Franse Ardennen, 3,5 uur rijden vanaf Breda. Ekãyano huist in een authentiek gerenoveerde boerderij met bijgebouwen uit 1819 die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn 6 grote slaapkamers en meerdere toilet- en douchegelegenheden. In de bibliotheek kan je rustig lezen of schrijven en ook de eetruimte en meditatieruimte zijn de hele dag open. Op het geheel afgeschermde landgoed van 1 ha. zijn verschillende zithoekjes en meditatieplaatsen. Bij fris weer zijn er 2 veranda's zodat je beschut en droog toch buiten kunt zitten. Ekãyano ligt (letterlijk) op de grens van de Ardennen en de Champagne. Sla je vanaf het tuinhek linksaf dan loop je direct de bossen in, sla je rechtsaf dan kom je in de heuvelachtige weilanden met voornamelijk paarden, schapen en koeien.

Alle activiteiten zijn geheel verzorgd met 3 maaltijden op een dag. De groepen zijn altijd relatief klein, tussen de 6 en 12 deelnemers met doorgaans 2 begeleiders. Zodoende is er oog voor een persoonlijke benadering en is er ruimte om in te gaan op individuele vragen.

Met de juiste intentie is iedereen welkom, voorkennis of ervaring is, behalve bij de 11-daagse Tantra retraite niet nodig. Vooraf helpen wij om carpoolen te stimuleren zodat deelnemers gezamenlijk naar Ekãyano kunnen rijden.

Gegevens

  • zie voor data van de de eerstkomende Yoga-week de poster linksboven
  • de kosten bedragen 500,= per persoon (slaapzaal). De 2-persoonskamer is + 10% per persoon. De prijs is all-in
  • zie hier alle informatie over de locatie: Ekãyano
  • het is mogelijk om te kamperen (vraag naar de voorwaarden)
  • schrijf je hier in