Tantristische seks

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Tantra
Tantra en seksualiteit
Art Gallery (Tanjore, Inde) (13902683658).jpg
Tantra en Seksualiteit
Tantristische seks
Seksuele energie
Gemeenschap en orgasme
Yab-yum houding
Tantra en homoseksualiteit
Intimiteit coaching
Begeleiding
Swedana
Intimiteit coaching
EndlessKnot03d.png
No-sex.JPG

Tantristische seks' (Tantra seks) is het expanderen van de Surya Tantra. Tantra wordt hier toegepast worden om heling te verkrijgen of spirituele groei. Dit is de transformatie van prana welk bij Shakta-Tantra en Tantra-Yantra gebruikt worden, bij deze transformatie wordt prana aangemaakt en omgezet in helende en/of spirituele energie. Er is dus aanmaak en transformatie. Je kunt ook in de prana blijven door deze níet te laten transformeren. Dan is er wel aanmaak, maar geen verdere transformatie. De hoeveelheid prana neemt dus alleen toe. Dit laten toenemen van prana is iets wat we, onbewust, ook bij seks doen. Laat ik een beschrijving geven van een seksuele sessie. Natuurlijk is dat niet te algemeniseren, maar ik doe toch een poging:

Tabel-seks.jpg

'Standaard seks'

voorspel

De man en de vrouw (of welke combinatie dan ook) zijn samen in het voorspel, als we de statistieken mogen geloven duurt dit gemiddeld 5 tot 10 minuten. Dit voorspel is het aanmaken van zowel Shiva als van Parvati. De directe erogene zone’s zijn namelijk geconcentreerd op die plaatsen:

  • Shiva: lippen, oren, hals.
  • Parvati: geslachtsstreek en billen.

Bij het voorspel wordt ook eerst aandacht besteed aan Shiva en pas daarna aan Parvati. Als deze beide energieën gaan stromen gaan we meer naar de borsten en buik, alsof we de energie willen mengen. Tot zover ligt er een kleine vergelijk met Surya-Tantra. Maar vanaf hier gaat het duidelijk anders. Bij seks laten we ons vanaf nu leiden door de opwinding en de geilheid. Dit gevoel ontstaat door de aanmaak van prana. prana is dus niet de seksuele energie, maar door aanmaak van prana voelen we opwinding en dat wordt vaak seksuele energie genoemd. Vrijen naar ontlading Vanaf nu zijn we de gevangene van dit gevoel. De geilheid bestuurd ons en ons handelen en we zijn doelgericht bezig een orgasme te bereiken, primair op Parvati gericht. Doorgaans duurt deze periode ongeveer 10 á 15 minuten. Tijdens dit orgasme wordt de prana verbrand. Vandaar ook dat we ons vlak na een orgasme totaal anders voelen (moe, energieloos, zonder geilheid) dan net voor een orgasme (dynamiek, mooi, sensueel, energievol), dit geldt is sterke mate voor mannen. Het orgasme en eventueel naspel duurt doorgaans 5 á 10 minuten. De gemiddelde seks-sessie duurt ongeveer 30 á 45 minuten. Een directe lijn omhoog, opgewekt door het voorspel. Zolang we gevangen zijn door de geilheid zal deze lijn ook alleen maar doelgericht omhoog gaan. Vervolgens het orgasme op de top (10) en vervolgens een snelle neergaande lijn.

Tabel-tantraseks1.jpg
Tabel-tantraseks2.jpg

Tantristische seks

Het verschil tussen gewone en Tantristische seks is de manier waarop het uitgeoefend wordt. Niet de geilheid leidt ons en ons handelen, maar wij leiden de energie. Niet het orgasme is het doel, maar de energie is het doel. Dat er geilheid ontstaat bij de aanmaak van prana hoeft niet te betekenen dat we ons moeten overgeven aan dat gevoel. Het is een bijeffect, niets meer. De prana is belangrijk, niet wat prana oproept. Eigenlijk ben je continu bezig met een soort voorspel. Doordat het doelgerichte geheel wegvalt ben je ook niet primair bezig met de directe erogene zones en doordat het orgasme wegvalt is er ook niet echt een einde aan de gehele sessie. Zodoende duurt Tantristische seks ook véél langer dan gewone seks. Stellen die in de praktijk komen met een matig tot slechte seksuele relatie staan zelf versteld als ze op deze manier opeens uren met elkaar bezig kunnen zijn.

Op deze pagina vind je informatie over Tantristische seks, zoals je deze in de prive sfeer kunt ervaren. Dit vormt geen onderdeel van een tantra-massage of tantra-sessie.

We gaan dus niet de ontstane prana opbranden middels een orgasme, maar we blijven prana opbouwen en verdelen, opbouwen en verdelen. Hierdoor zal de energie steeds op een hoger peil komen te liggen en zou je denken dat het orgasme onoverkomelijk is. Dat is een onjuiste gedachte. Namelijk, niet prana leidt tot een orgasme, maar de geilheid. Als we niet meegaan in de geilheid kunnen we prana blijven opbouwen (en verdelen) zonder bij een orgasme uit te komen. Ervaren tantriks kunnen dit ook zelf doen middels de ademhalingstechnieken, maar in het spel dat je met elkaar speelt zijn er ook genoeg methodes om elkaar hierin bij te staan. Zo kan je beginnen door de partner een uitgebreide massage te geven. Aan het einde is het heerlijk om bij elkaar te gaan zitten en tot rust te komen waarna de ander een massage ontvangt. Vandaar uit kan je meer de yoga ingaan en deze seksueel benaderen. Belangrijk is hierin het Parvati-Shiva principe. Hiermee kan je golven van energie, de valkuil van de geilheid en sterke opwinding in toom houden bij de ander. Eén van de belangrijkste toepassingen hierin is de aanmaak en regulering van adrenaline.

Adrenaline

Adrenaline is een hormoon en een neurotransmitter (Een neurotransmitter is een molecuul dat wordt gebruikt voor de signaaloverdracht tussen zenuwcellen -'neuronen'- in het zenuwstelsel). Adrenaline wordt geproduceerd in de bijnieren en komt in grote hoeveelheden vrij bij angst en stress, maar ook bij woede, kou, hitte, pijn en fysieke arbeid. Dit hormoon verlaagt de opwinding, de geilheid en een mogelijk naderend orgasme.

Je kan dit hormoon doen opwekken tijdens de sessie en dit ook nog eens doen binnen het erotische spel welk gespeeld wordt. Koude stenen, ijsklontjes, kaarsvet, slaan met een stokje, knijpers op de huid (tepels, etc..) plaatsen, met de achterkant van een veer over de huid krassen, nagels, bijten, knijpen, eigenlijk alles wat een schrikreactie teweegbrengt zijn methoden waardoor het lichaam per direct adrenaline aanmaakt. Er treedt nu een aparte gewaarwording op. De aanmaak van adrenaline doet de opwinding dalen. Tegelijk treedt een geheel andere opwinding op. Namelijk een spanningsveld van het onverwachte. De massage is niet alleen meer strelen, kneden en aaien, maar op elk moment kan je een pets krijgen of een lichte pijn voelen. Deze spanning zorgt dat je enorm alert blijft en dat is één van de belangrijkste aspecten van elke spirituele leer, de observatie. Wees bewust, wees alert. Door deze alertheid ga je tevens veel meer ervaren van elke aanraking welk plaatsvindt. Niet alleen maar de directe erogene zones worden duidelijk opgemerkt en hebben hun uitwerking, dit gaat nu ook gelden voor alle andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt steeds meer en meer één grote erogene zone. Uiteindelijk kan een streling over een schouder, knie of welk ander op het eerste gezicht oninteressant lichaamsonderdeel een rilling en een opwinding teweegbrengen.

Prana wordt opgebouwd en verdeelt. Geilheid ontstaat maar wordt niet toegepast in het spel. Opwinding wordt bestreden met sterke prikkels die op hun beurt weer nieuwe gewaarwordingen opwekken. Er treedt een golfbeweging op van energie. Maar, op een gegeven moment houdt ook deze golfbeweging op. Op dat moment is prana aan zijn maximum en wederom doet iets verrassend zich voor. Er ontstaat een stabiele lijn. Stel dat je op dit moment een orgasme zou willen krijgen, het zal je niet lukken. Dit is wat Tantristische seks zo heel mooi maakt: de energie is vol aanwezig, de geilheid ben je allang ontstegen en een orgasme is niet mogelijk. Hoe lang zou je nu kunnen blijven vrijen ?

Flow

Een flow wordt ook wel eens Energy-flow, flush of Catharsis genoemd. Een flow is een complete uitbarsting van energie waar je geen controle meer over hebt. Dat klinkt enorm heftig, en dat is het eigenlijk ook wel. De mens is geneigd om over alles controle te houden. Ook over zaken waar we maar weinig controle over kunnen krijgen, zoals emoties, gemoedstoestanden en gedachten, proberen we het toch. Daarom is een flow zo heftig. Als een flow zich voordoet is dat doorgaans na een lange en zeer intieme Tantrasessie. De prana, of de getransformeerde energievorm daaruit ontstaan, heeft zich gedurende zeer lange tijd opgebouwd, verdeeld, opgebouwd en verdeeld. Het is niet zo dat de flow ontstaat door het teveel aan energie in het lichaam. Een flow ontstaat als de energie zelfstandig door het lichaam begint te razen. Jij als persoon hebt daar geen invloed op, je kunt het niet meer sturen, stoppen of stimuleren. Je ondergaat het, totaal.

Hoe komt het nu dat deze energie zelfstandig door het lichaam begint te razen ? Tot aan een eventuele flow zijn we heel bewust met de energie bezig geweest en zijn we ook in staat geweest de energie te sturen middels massage of de ademhalingstechnieken.

Als de sessie goed is verlopen zijn Shiva en Parvati beide aangemaakt, verdeeld tot aan prana en is er balans tussen Yin en Shiva. Bepaalde nadi’s zijn aangesproken, drukpunten behandeld en wellicht kalapa's vrijgemaakt. Jij en je partner hebben op alle niveaus contact gelegd en zijn helemaal in elkaar opgegaan. Je voelt de energie volledig stromen en er is geen reserve, verwachtingspatronen, begeerte of aversie. De energie heeft als het ware vrij spel. Juist door het vertrouwen welk je hebt in jezelf en het samenzijn schept de voorwaarde aan de energie om te stromen. De laatste laatste stap van vertrouwen is de controle los laten. Als dit gebeurt stroomt de energie zonder controle en het stromen wordt heftiger en heftiger, tot het door het gehele energetische lichaam dondert. Zo voelt een flow ook aan, alsof 2 watervallen van onder en van boven je lichaam in donderen en dwars door je gehele lichaam stromen met een hels kabaal en geweld. Het lichaam reageert door tijdelijk in een soort shock te geraken. Lachen en huilen, kou en warmte, trillen en totale rust worden ervaren.

Dit klinkt allemaal zeer heftig en wellicht zelfs beangstigend. De eerste keer kan dat ook zo ervaren worden, maar een volgend keer weet je wat er gaat gebeuren en kan je het over je heen laten komen en bemerk je een enorme bevrijding. Het is als een enorm loslaten, reuzensprongen maken op je spirituele pad. Het is onmogelijk ‘zomaar’ in een flow terecht te komen. De ‘angst’ om daarin te komen is al genoeg om er niet in te komen. Het is tevens onmogelijk een flow op te roepen. Wil je namelijk een flow oproepen, dan heb je een verwachting c.q. begeerte. Het hebben van een begeerte is al genoeg om niet in een flow terecht te komen.

Seksuele energie

De seksuele energie, geilheid, drift, erectie en het orgasme zijn allemaal heikele punten binnen de Tantra. Bij de ene stroming is het een taboe, bij de andere stroming bijna een doel op zich. Zoals overal ligt ook hier de waarheid in het midden. Zo kun je vanuit de Tantra overgaan naar tantristische seks en dit laten overgaan in een geweldige vrijpartij. Helemaal niets mis mee, integendeel. Maar er is meer, en dat kan je bereiken door de seksuele energie de baas en zelf in balans te blijven. De seksuele energie als bij-effect van de surya Tantra is totaal niet verkeert. Accepteer dat het er is, ga er alleen niet in mee. Dat je een erectie krijgt of vochtig wordt is slechts een gewaarwording, ga er alleen niet in mee. Elke gewaarwording is een reactie van het lichaam op de energiewisseling in het lichaam. Accepteer het maar blijf baas.

Parvati essence

Tantristische en taoïstische teksten beschrijven hoe partners vitale essences van elkaar kunnen opnemen tijdens het liefdesspel. Voor de Taoïsten gaat het om een uitwisseling van Parvati- en Shiva-essences, waarbij de man profiteert van Parvati en de vrouw van Shiva. De kracht van deze uitwisseling bestaat alleen wanneer er sprake is van een liefdesband tussen de partners, waardoor het fysieke vervuld wordt van het spirituele. De manier waarop een man Parvati kan absorberen is beschreven door een Taoïstische wijsgeer, Wu Hsien. Hij schreef het werk tijdens de Han-dynastic, ongeveer tweeduizend jaar geleden. In dit geschrift; ‘De grote bevrijding van de drie pieken’, beschrijft Wu Hsien drie typen Parvati-essence: jadebron, witte sneeuw en maanbloemenwater. Hij legt in zijn geschrift uit hoe ze kunnen worden verkregen uit de 'drie pieken' van een vrouw wanneer ze seksueel opgewonden is. De drie pieken zijn de rode-lotuspiek (haar lippen), de tweelingpiek (haar tepels) en de piek die hij de donkere poort noemt (haar vulva).

Jadebron

Het speeksel van een seksueel geprikkelde vrouw (jadebron) wordt beschouwd als een middel waarmee de man zijn Shiva-essence kan versterken en is belangrijk voor de harmonie van Parvati en Shiva. Volgens Wu Hsien wordt Jadebron afgescheiden onder de tong van de vrouw. Om van de speciale eigenschappen te profiteren, moet de man het speeksel uit haar mond likken en het doorslikken. Zoenen is echter niet toegestaan.

Witte sneeuw

De tweelingpiek, de bron van Witte sneeuw, is de belangrijkste van de drie pieken. Witte sneeuw is de essence die afgescheiden wordt uit de borsten van de vrouw bij intense seksuele opwinding; een lichamelijke afscheiding die spontaan ontstaat door seksuele prikkeling en de wil en het verlangen van de vrouw om vrijmoedig te geven. Wanneer de man aan de borsten en tepels van de vrouw zuigt, trekt haar baarmoeder zich samen; dit activeert haar klieren, waardoor de witte sneeuw vrijelijk gaat vloeien, ook op energetisch niveau. Witte sneeuw is wit, zoals de naam al zegt, en smaakt zoet. Doorgaans kunnen vrouwen die borstvoeding hebben gegeven dit gemakkelijker dan vrouwen die wel kind(eren) hebben maar geen voeding hebben gegeven die het weer makkelijker kunnen dan vrouwen die nooit zwanger zijn geweest. Toch is Witte sneeuw geen melk. Wanneer een man ervan drinkt, zal Witte sneeuw zijn milt en maag voeden. De vrouw heeft er ook baat bij, want haar bloedcirculatie wordt erdoor gestimuleerd, haar menstruatiecyclus wordt er regelmatiger door en ze wordt er ontspannen van.

Witte sneeuw zou de krachtigste van de drie soorten vrouwelijke afscheiding zijn; vooral witte sneeuw van een vrouw die nog geen kind gebaard heeft, is zeer effectief. Maanbloemenwater

De kleurloze afscheiding van de vulva op het hoogtepunt van de seksuele opwinding van een vrouw wordt Maanbloemenwater genoemd. Dit is normaal gesproken verborgen in haar Parvati-paleis (haar schoot), waarvan de poort zich zal openen wanneer de vrouw dicht bij een orgasme is. De samenstelling van het Maanbloemenwater hangt samen met de gezondheid, het voedingspatroon en het temperament van de vrouw, het moment in de maandelijkse cyclus en met haar hartstochtelijkheid. Zoet Maanbloemenwater is het beste. Het is dus iets anders dan urine en wordt ook wel vrouwelijk ejaculaat of amritsa genoemd. Een man kan het Maanbloemenwater van zijn partner opnemen via zijn mond, tong en lippen tijdens orale seks. Hij kan het ook opnemen via de eikel door deze tijdens de geslachtsdaad iets terug te trekken en de opname van het water te visualiseren.

Shiva essence

Een vrouw kan de Shivaessence van een man opnemen zonder dat hij ejaculeert. Als een man ervoor kiest te ejaculeren of dit niet kan tegenhouden, moet hij ervan genieten en zijn sperma liefdevol in zijn partner brengen, zodat zij het kan opnemen; daarna moet hij bewust haar Parvati-essence absorberen, terwijl hij zijn penis in haar vagina houdt. Door het vasthouden van het zaad kan hij haar energie geven zonder zijn eigen energievoorraad uit te putten.