Banner-wiki.png

Dharma-Lotus Veldhoven

Uit Dharma-Lotus
(Doorverwezen vanaf Baukje)
Ga naar: navigatie, zoeken

Baukje.jpg

Baukje; Veldhoven

Massage/sessie aanbod
Mijn massage aanbod
* Ontspanningsmassage
* Dieptemassage
* Yoga massage
Yoga aanbod
Kum-nye yoga
Coaching aanbod
Leefstijlcoach
Meditatie aanbod
Mijn meditatie aanbod
* Meditatie avond
* Hart Chakra Meditatie
* Meditatie training
* Metta Meditatie
Workshops/retraites Ekãyano
Massage Cursus
Yoga-meditatie retraite
Meditatie Proeverij
Algemene informatie
Dharma-Lotus Veldhoven
Prijzen
Contact
inschrijfformulier
contact
Boeken.png
Tekening1.jpg
Tekening1.jpg

Overige vestigingen Dharma-Lotus

Breda
Oosterhout
Arnhem en Wolfheze
Veldhoven
Loon op Zand
ons retraitecentrum in Frankrijk

Baukje

Mijn naam is Baukje, ik ben in 1977 geboren en woon in Veldhoven met mijn 2 kinderen. In 2013 heb ik de Vipassana retraite van S.N. Goenka gevolgd en daarmee is voor mij het pad naar de Dharma geopend.

Ik was al jaren actief bezig met yoga en meditatie en ben na de retraite terecht gekomen bij Dharma-Lotus. De no-nonsense visie van de Tibetaans Boeddhistische Kum-nye visie, heeft me gepakt en niet meer losgelaten. De theorie zet ik om in de praktijk door middel van Swedamassage, meditatie en voedingsadvies.

Sweda massage

Tijdens de opleiding bij Dharma-Lotus heb ik aan den lijve ondervonden wat massage voor je kan betekenen. Het zette mijn bewustwordingsproces in gang en is nog altijd een ondersteuning voor mijn lichaam en mind om de balans te behouden. Binnen mijn praktijk [Bewust in Balans], geef ik 3 soorten massage: ontspanningsmassage, dieptemassage en yogamassage. De ontspanningsmassage meer gericht op rust en de diepte- en yogamassage meer gericht op het opheffen van onbalans. Het is echter altijd een samenwerking tussen mij en de cliënt. Ik reik de tools aan en jij moet ermee aan de slag.

Meditatie

Sinds ik mediteer ervaar ik niet alleen meer rust, maar krijg ik steeds meer inzicht in wie ik werkelijk ben. Deze ervaring en inzichten wil ik graag met anderen delen. Je kunt elke week op dinsdagavond aansluiten bij de meditatie avond. Hier beoefenen de boeddhistische concentratie meditatie. De mindfulness van de ademhaling Anãpãnasati. De meditatietraining die ik geef is een introductie in Vipassana. Wil je hier meer van leren, dan kun je onze 11-daagse Vipassana retraite volgen.

Yoga

Yoga betekent voor mij met aandacht bij mijn fysieke en energetische lichaam aanwezig zijn. Ontdekken wat er speelt. Kum-nye yoga komt voort uit de hatha yoga en bestaat uit series opeenvolgende oefeningen ter voorbereiding van een Vishna, een houding waarbij het hele lichaam meedoet. De achterliggende filosofie van deze yoga is dat bijna elk lichamelijk ongemak wordt veroorzaakt door een energetische blokkade die voortkomt uit een conditionering.

Leefstijladvies

Bewust en aandachtig leven zorgt voor zowel een mentaal, emotioneel als fysiek gezond lichaam.

Ik help je bij de bewustwording van je leefstijl en het stap voor stap wijzigingen aanbrengen zodat je handvatten hebt om in balans te komen en te blijven.

Foto's van Dharma-Lotus Veldhoven

Welkom baukje.jpg Massage baukje.jpg

Meditatieavond.jpg Baukje-3.jpg