Banner-wiki.png

Dharma-Lotus: verschil tussen versies

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken
(Onze missie)
Regel 16: Regel 16:
  
 
==Onze missie==
 
==Onze missie==
Ons motto is "Kom in Balans en blijf in Balans". Zodoende bieden wij vanuit verschillende invalshoeken (meditatie, yoga, massage, mindfulness, tantra, boeddhistische filosofie) de mogelijkheid zelf te ervaren wat balans is. Dus wat wij doen is de gelegenheid aanbieden om tot balans te komen, echter jij moet het zelf gaan doen. Zodoende zijn wij geen therapeut, wij zijn géén healers of zorgaanbieders, we beloven niet dat je van je blokkades afkomt of dat alles weer goed komt. Jij moet het allemaal doen. Wij leren je de technieken, zijn de stok achter de deur en jouw vraagbaak. Wij faciliteren en creëren het raamwerk waarin jij met jezelf aan de slag gaat.  
+
"Kom in Balans en blijf in Balans", daar gaat het bij Dharma-Lotus om. In een [[Overzicht Tantra massage en sessies|massage of sessie]] proberen we die balans te herstellen, in een [[Cursus overzicht Ekayano|meerdaagse cursus op Ekãyano]] leer je wat balans is en deze in jezelf te herkennen. Onze roots is de boeddhistische Kum-nye en de Satipaṭṭhana Sutta is deze visie perfect samengevat. Dit boeddhistische geschrift is de basis in alles wat wij doen, hoe we het doen, waarom we het doen zoals we het doen. De hele [[Dharma-Lotus missie]] is hierop geïnspireerd. <br/>
 +
Zie het als een uitnodiging. Verwacht van ons geen prediking hoe het moet, geen healing of valse beloften en geen zachte woorden en een schouderklopje. Het enige wat wij doen is jou de gelegenheid te geven in Balans te komen en te blijven.
  
 
==Algemeen==
 
==Algemeen==

Versie van 13 sep 2019 om 16:48

Vlnr: Monique, Nieky, Ivar, Paul, Baukje
Ivar
Monique
Nieky
Baukje
Peter

Dharma-Lotus is een boeddhistische organisatie, een samenwerkingsverband tussen 5 praktijkhouders verdeeld over 6 locatie: (Breda, Oosterhout, Arnhem en Wolfheze, Veldhoven en Loon op Zand). In Viel-Saint-Remy, Frankrijk hebben we ons Retraitecentrum Ekãyano waar we retraites en cursussen aanbieden.

In 1998 is Ivar begonnen met een kleine praktijk aan huis genaamd Reiki-Lotus. Zoals de naam doet vermoeden ging dit alleen over Reiki en aanverwante zaken zoals Chakra filosofie. Later kwam de interesse voor meditatie en Boeddhisme erbij en weer enige tijd later tantra. Zodoende ontstonden meerdere websites (Tantra-Lotus, Sweda-Lotus, Vipassana-meditatie) allen met hun eigen informatie, hoewel hier veel overlap in zat. Met de komst van ons retraite-centrum Ekãyano in 2016 is besloten alles onder één en dezelfde noemer te brengen: Dharma-Lotus.

Onze missie

"Kom in Balans en blijf in Balans", daar gaat het bij Dharma-Lotus om. In een massage of sessie proberen we die balans te herstellen, in een meerdaagse cursus op Ekãyano leer je wat balans is en deze in jezelf te herkennen. Onze roots is de boeddhistische Kum-nye en de Satipaṭṭhana Sutta is deze visie perfect samengevat. Dit boeddhistische geschrift is de basis in alles wat wij doen, hoe we het doen, waarom we het doen zoals we het doen. De hele Dharma-Lotus missie is hierop geïnspireerd.
Zie het als een uitnodiging. Verwacht van ons geen prediking hoe het moet, geen healing of valse beloften en geen zachte woorden en een schouderklopje. Het enige wat wij doen is jou de gelegenheid te geven in Balans te komen en te blijven.

Algemeen

Al je vragen, opmerkingen en aanmeldingen kan je kwijt op:

Ivar, Breda

Monique, Oosterhout

Nieky, Arnhem en Wolfheze

  • 6812 CZ Arnhem: Boterdijk 25,
  • 6874 AD Wolfheze: Wolfhezerweg 111-113
  • mobiel: 06-22506566
  • IBAN: NL59RABO0105314900 t.n.v. Nieky Crins
  • KvK nr. 62829076
  • zie hier haar profiel
  • contactformulier

Baukje, Veldhoven

Peter, Loon op Zand

Peter Dingemans, Loon op Zand