Banner-wiki.png

Dharma-Lotus Arnhem-Wolfheze

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Nieky.jpg

Nieky, Arnhem en Wolfheze

Massage/sessie aanbod
Aanbod Arnhem en Wolfheze
trainingen
Slowjogging met een groep
Reis in Jezelf
Coaching aanbod
persoonlijke loopsessies
Slowjogging
Swedana
Mijn Tips voor de Dag
Tip van de dag
Algemene informatie
Dharma-Lotus Arnhem
boek je massage
Prijzen
Contact
inschrijfformulier
contact
Boeken.png
Tekening1.jpg
Wolfheze
Tekening1.jpg

Overige vestigingen Dharma-Lotus

Breda
Oosterhout
Arnhem en Wolfheze
Veldhoven
Loon op Zand
ons retraitecentrum in Frankrijk

Nieky

Ik ben Nieky, 45 jaar, woon in Arnhem en ben moeder van 2 pubers. De relatie tussen lichaam en geest, waarom mensen handelen zoals ze handelen... deze onderwerpen hebben mij altijd al beziggehouden. Ik vind het boeiend dit te bestuderen, maar het beste is eigen en directe ervaring. Door bijvoorbeeld te sporten merk ik dat mijn lichaam verandert, maar ook mijn mentale instelling.

De interesse in het energetisch en fysieke wezen dat wij zijn; onze drijfveren en onze ervaringswereld. Deze interesse heeft mij naar het boeddhisme geleid, of eigenlijk naar de Dharma, niet zozeer naar een boeddhistische stroming. Zo ben ik terecht gekomen bij Dharma-Lotus, vanwege de holistische benadering van de Kum-nye tantra opleiding die een scala van tools aanbiedt zoals boeddhisme, massage, yoga, meditatie, voedingsleer en gesprekstechnieken. Het is een zelfonderzoek, ook door middel van interactie en spiegelen.

Ik heb zowel aan tantra week|tantra retraites en vipassana retraites meegedaan, en begeleid nu ook zelf retraites. Ik heb een praktijk waarin ik me toeleg op (tantra)massage, yoga en meditatie. Als aanvulling op de massage in de Kum-nye opleiding heb ik ook een opleiding tot sportmasseur gevolgd.

Tantra massage

(Boeddhistische) tantra heeft voor mij niets zweverigs, het is in mijn ogen juist erg aards en praktisch. Datgene wat zich in de geest afspeelt uit zich ook in het lichaam.
Observeer dat en leer welke processen zich afspelen. Een goede manier om hiermee te beginnen is een tantra massage, zodat je vanuit balans kunt waarnemen wat deze processen zijn.
Mijn taak tijdens de massage is ervoor zorgen dat de energie van de balans (prana) de leidende energie is. Gelijkwaardigheid en openheid zijn hierbij erg belangrijk, daarom wordt er in principe naakt gemasseerd. Er is liefdevolle aandacht, zonder seksuele intentie en zonder seksuele handelingen.
Op deze site lees je al: tantra is balans. Ik nodig je uit om tijdens een tantra massage in balans te komen, en van daaruit het pad te volgen om in balans te blijven.

Wandelcoaching en Slowjogging

Sinds 12 jaar loop ik hard.
Van rustig aan beginnen, naar steeds iets sneller willen, naar met veel plezier rustig aan.
Van “overpronatie” hardloopschoenen naar steeds plattere hardloopschoenen naar minimalistische schoenen.
Van 5k naar 10k, halve marathons, hele marathons. Van verharde weg naar bos en trails en ik heb meegedaan met loopgroepen en chi running trainingen.
Ik heb ervaren dat lopen erg meditatief kan zijn. Het bewust zijn van je lichaam, van je ademhaling, van je beweging. Het bewust zijn van je (denk)patronen, van het ego dat sneller wil, meer wil. Mindfulness dus. Ik ben niet de eerste, en niet de laatste die de link tussen mindfulness en hardlopen legt, een mooi boek hierover is Running Buddha, van Sakyong Mipham Rinpoche.
Mijn kennis en ervaring op deze gebieden combineer en deel ik graag als gecertificeerd mindful wandelcoach en slowjogging trainer. Als je op zoek bent naar 1 op 1 begeleiding (je kan met maximaal 2 personen komen), een loopsessie, een goed gesprek en tips over houding, massage, wees dan welkom. Of je nu een absolute beginner bent die een goede en duurzame loopbasis wil opbouwen, of een gevorderde loper die even terug wil naar die basis.

Kortom, voor eenieder die het lopen breder wil benaderen. Niet als dat uurtje knallen of zwoegen, niet als prestatie, maar als integraal onderdeel van aandachtig leven.

gegevens

  • Nieky Crins
  • Arnhem: Boterdijk 25, 6812 CZ
  • Wolfheze: Wolfhezerweg 111-113, 6874 AD
  • 06-22506566
  • KVK: 62829076
  • IBAN: NL59RABO0105314900 tav Nieky Crins

Foto's van Dharma-Lotus Arnhem en Wolfheze

Filmpje over Nieky in actie