Het Boeddhisme in Singapore

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In 2020 werd het Boeddhisme door ongeveer 500 miljoen mensen wereldwijd beoefend, wat neerkomt op 7% tot 8% van de totale wereldbevolking. Het Boeddhisme is de dominante religie in Bhutan, Myanmar (Burma), Cambodja, Hong-Kong, Japan, Tibet, Laos, Macau, Mongolië, Singapore, Sri-Lanka, Thailand en Vietnam. Op het vasteland van China, Taiwan, Nepal en Zuid-Korea leven grote boeddhistische bevolkingsgroepen. China is het land met de grootste populatie boeddhisten, ongeveer 244 miljoen of 18,2% van de totale bevolking.
Pijl.png lees meer over dit onderwerp op: Alle statistieken van de spreiding van het Boeddhisme wereldwijd

Categorie indeling
Home - Boeddhisme - Boeddhisme per land
Alle Boeddhistische landen
Buddhist Expansion.svg
Boeddhisme per land
Introductie en statistieken
Bhutan - Burma - Cambodja - China - Hong-Kong - India - Indonesië
Japan- Korea - Laos - Maleisië - Mongolië - Nepal - Rusland
Singapore - Sri-Lanka - Taiwan - Thailand - Tibet - Vietnam
Dhamma wiel

Singapore

Het boeddhisme is in Singapore de grootste religie en wordt beoefend door ongeveer 33,2% van de bevolking (2015). Het boeddhisme werd in Singapore voornamelijk geïntroduceerd door migranten van over de hele wereld in de afgelopen eeuwen. De eerste geregistreerde geschiedenissen van het boeddhisme in Singapore kunnen worden waargenomen in de vroege kloosters en tempels zoals de Thian Hock Keng en de Jin Long Si-tempel die werden gebouwd door immigranten uit naburige landen. Het boeddhisme verscheen voor het eerst rond de Straat van Singapore in de 2e eeuw. ​Ze omvatten voornamelijk Mahayana invloeden afkomstig uit China en Japan. Tegenwoordig wordt voornamelijk Mahayana en Theravada boeddhisme beoefend in Singapore.

Tegenwoordige tijd

Begin jaren tachtig werden wijlen Ven K. Sri Dhammananda en verschillende andere boeddhistische monastieke leden regelmatig naar Singapore uitgenodigd om Engelse openbare lezingen en fora te houden. Er zijn ook enkele beroemde Chinese Mahayana-monniken uit Taiwan die in dezelfde periode werden uitgenodigd om openbare lezingen in het Mandarijn of Hokkien te houden. De Singapore Buddhist Youth Mission had in 1999 ooit een grote Mandarijn-openbare lezing georganiseerd door Ven Hui Lui uit Taiwan in het Singapore Indoor Stadium . Sinds Ajahn Brahm was uitgenodigd om de spirituele beschermheer van de Buddhist Fellowship in Singapore te zijn, heeft hij regelmatig Engelse openbare lezingen gehouden op verschillende locaties in Singapore, zoals de Chui Huay Lim Club, de Singapore Conference Hall en het Ren Ci Hospital auditorium. Zijn toespraken zijn erg populair en worden goed ontvangen. In de afgelopen jaren zijn verschillende vooraanstaande monniken uit de Thaise bostraditie uitgenodigd om openbare lezingen te houden in Singapore, zoals Ajahn Jayasaro werd uitgenodigd voor een lesreis in Singapore in 2017 en Ajahn Sumedho werd uitgenodigd om een ​​openbare lezing te houden. lezing in het auditorium van het Kong Meng San Phor Kark See-klooster in 2019. [8] Meer recentelijk zijn er de afgelopen jaren boeddhistische filmfestivals in Singapore geweest.

Het boeddhisme in Singapore beleeft een heropleving na de implementatie van religieuze kennis als verplicht programma op alle middelbare scholen van 1984 tot 1989. Er zijn veel buitenlandse studenten in die zich aansluiten bij en deelnemen aan deze boeddhistische samenlevingen.

Instellingen

De eerste bestaande Dharmaschool werd opgericht door Mahaweera Maha Nayaka Thero in 1940 naar voorbeeld van de 'Young Men's Buddhist Association (YMBA)' van Colombo in Sri-Lanka. In 1982 werd in Mangala Vihara van 3 verdiepingen gebouwd om te voorzien in de snel groeiende school. [2] Het 'Buddhist and Pali College of Singapore' werd in 1993 opgericht om te voorzien in de religieuze en educatieve behoeften van Singaporezen die hun begrip en kennis van het boeddhisme willen verbreden en verdiepen. In 2006 werd de 'Buddhist College of Singapore' opgericht.

Singapore is een samenleving met verschillende religieuze tradities. De boeddhistische gemeenschap in Singapore heeft veel bijgedragen aan de samenleving in Singapore. Een voorbeeld is de Buddhist Free Clinic. De Buddhist Free Clinic heeft meerdere verkooppunten in Singapore en biedt gratis gezondheidszorg aan het publiek, ongeacht de etniciteit of overtuiging van de patiënt. Dit laat zien hoe het boeddhisme deel uitmaakt van het religieuze weefsel in Singapore en hoe meerdere religies in Singapore met elkaar overweg kunnen. ​