Banner-wiki.png

Massage cursusweek

Uit Dharma-Lotus
Versie door Beheerder (Overleg | bijdragen) op 14 nov 2018 om 07:29 (Gegevens)
Ga naar: navigatie, zoeken

Datum eerstvolgende massage workshop
Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra cursus
* Tantra-kring XXL
* Tantra thema-dagen
* Massage cursusweek
* 11-daagse reset retraite
* 11-daagse Vipassana retraite
* 4-daagse meditatie mini-retraite
* Meditatie proeverij
* yoga retraite
* Dharma dagen
* Reis door de Chakra's
En verder...
* Individuele retraite
* B&B
* Ekãyano huren
Aanmelden.png

3 dagen masseren, masseren leren en gemasseerd worden. Dit alles op ons retraitecentrum Ekãyano midden in de Franse Ardennen met een kleine groep mensen, lekker eten en wat korte wandelingen. Dat is ons Massage weekend.

Sweda massage

Je kan massage zo makkelijk en moeilijk mogelijk maken. Uiteindelijk gaat het om aanraking van het lichaam waarbij het lichaam ontspant of tot een bepaald proces geraakt. Welk proces dat is, is met de massage te sturen:

  • een fysieke massage waarbij huid, bindweefsel, spieren, pezen, aanhechtingen en organen worden gestimuleerd
  • een energetische massage waarbij er gewerkt wordt op de energiehuishouding van het lichaam
  • een massage op meridianen, marmapunten en chakra's waardoor de energieën stromen

De Sweda combineert deze massages, luistert naar het lichaam en anticipeert daarop. Binnen de eigenlijke massage zitten er ook onderdelen van yoga in waarbij bijvoorbeeld een arm/schouder gedraaid wordt zodat onder het schouderblad gemasseerd kan worden.

Om een impressie te krijgen welke onderdelen in een Sweda massage zitten kan je het volgende filmpje bekijken:

Massage weekend

Tijdens het massage weekend zijn er maximaal 8 deelnemers en 2 begeleiders. We gaan stap-voor-stap verschillende massagetechnieken doornemen en passen ons aan aan het niveau van de deelnemers. Iedereen kan en mag meedoen, ervaring of voorkennis is niet nodig. Mensen met meer ervaring werken samen zodat iedereen op zijn eigen niveau werkt. De massages worden uitgevoerd op een matras en we maken soms gebruik van massage olie en attributen. Bij mooi weer doen we dit op de veranda of in de (afgeschermde) tuin. Tijdens het oefenen is de gemasseerde ontbloot op dat deel wat gemasseerd wordt, de masseur is dan gekleed.

Naast de massage is zijn er ook lezingen en gesprekken over het energetische lichaam, de verschillende processen in dat lichaam en hoe deze te beïnvloeden zijn middels massage. 3 maal daags eten we gezamenlijk en in de middag is er ruimte voor een korte wandeling door de omgeving. Ook zijn er momenten van rust waar je even lekker in de tuin kunt genieten.

Retraitecentrum Ekãyano

Deze activiteit wordt gegeven op ons retraitecentrum Ekãyano in Viel-Saint-Remy in de Franse Ardennen, 3,5 uur rijden vanaf Breda. Ekãyano huist in een authentiek gerenoveerde boerderij met bijgebouwen uit 1819 die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn 6 grote slaapkamers en meerdere toilet- en douchegelegenheden. In de bibliotheek kan je rustig lezen of schrijven en ook de eetruimte en meditatieruimte zijn de hele dag open. Op het geheel afgeschermde landgoed van 1 ha. zijn verschillende zithoekjes en meditatieplaatsen. Bij fris weer zijn er 2 veranda's zodat je beschut en droog toch buiten kunt zitten. Ekãyano ligt (letterlijk) op de grens van de Ardennen en de Champagne. Sla je vanaf het tuinhek linksaf dan loop je direct de bossen in, sla je rechtsaf dan kom je in de heuvelachtige weilanden met voornamelijk paarden, schapen en koeien.

Alle activiteiten zijn geheel verzorgd met 3 maaltijden op een dag. De groepen zijn altijd relatief klein, tussen de 6 en 12 deelnemers met doorgaans 2 begeleiders. Zodoende is er oog voor een persoonlijke benadering en is er ruimte om in te gaan op individuele vragen.

Met de juiste intentie is iedereen welkom, voorkennis of ervaring is, niet nodig. Vooraf helpen wij om carpoolen te stimuleren zodat deelnemers gezamenlijk naar Ekãyano kunnen rijden.

Gegevens