Banner-wiki.png

Meditatie Veldhoven

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Baukje.jpg

Baukje; Veldhoven

Massage/sessie aanbod
Mijn massage aanbod
* Ontspanningsmassage
* Dieptemassage
* Yoga massage
Yoga aanbod
Kum-nye yoga
Coaching aanbod
Leefstijlcoach
Meditatie aanbod
Mijn meditatie aanbod
* Meditatie avond
* Hart Chakra Meditatie
* Meditatie training
* Metta Meditatie
Workshops/retraites Ekãyano
Massage Cursus
Yoga-meditatie retraite
Meditatie Proeverij
Algemene informatie
Dharma-Lotus Veldhoven
Prijzen
Contact
inschrijfformulier
contact
Boeken.png
Tekening1.jpg
Tekening1.jpg

Overige vestigingen Dharma-Lotus

Breda
Oosterhout
Arnhem en Wolfheze
Veldhoven
Loon op Zand
ons retraitecentrum in Frankrijk

Meditatieavond

Mensen die bij mij in de praktijk komen weten inmiddels dat meditatie een belangrijk onderdeel is van het traject. Misschien wel het belangrijkste!

Mediteren is het neutraal observeren van dat wat er is. Zonder voorkeur of afkeer, zonder begeerte of aversie, zonder oordeel. Door je gedachten, reacties en lichamelijke sensaties neutraal te observeren, scherp je je zintuigen en je mind. Hierdoor word je meer en meer bewust van wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet.

Dinsdagavond, meditatie avond

Na een korte introductie in de boeddhistische concentratie meditatie starten we met Anãpãnasati. De mindfulness van de ademhaling. Deze meditatie is zeer geschikt voor beginners, dus aarzel niet om te komen als je nog nooit gemediteerd hebt.

De deur is open vanaf 19.15 uur en de meditatie start om 19.30 uur. We mediteren 45 minuten in stilte. Na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Wacht niet te lang met inschrijven want er is plaats voor slechts 6 personen. Wanneer de avond vol is, kom je op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, laat ik je dat zo snel mogelijk weten.

Opties

Meditatietraining

Druk hoofd? Ervaar je verdriet, boosheid en/of angst? Ben je de balans kwijt?

Mediteren geeft inzicht in je gewoontepatronen en emoties. Inzicht brengt je tot rust en in balans.

Tijdens deze meditatietraining leer je wat meditatie is en hoe je kunt mediteren. Je leert over het ontstaan van emoties en hoe je ongewenste patronen kunt doorbreken.

Dit doen we door middel van de boeddhistische concentratiemeditatie Anãpãnasati, één van India’s oudste meditatietechnieken.

Je leert het geconcentreerd en neutraal observeren van de ademhaling zonder deze te sturen of te tellen en laat de ademhaling gaan zoals deze gaat zonder er een mening of gedachte over te hebben. Daardoor zal je minder snel afgeleid worden en ontdekken dat gewaarwordingen vanuit emoties ontstaan en dat deze altijd aversie en begeerte in zich hebben waardoor onbalans ontstaat.

Het geleerde kun je direct in de praktijk brengen en geeft je handvatten om je dagelijkse problemen beter te kunnen handelen.

We starten met een lezing waarna we 45 minuten mediteren. Daarna volgt een tweede lezing en is er ruimte voor vragen en antwoorden. Dan volgt een tweede meditatieblok van 45 minuten en we sluiten de training af met een laatste vragenronde.

Wacht niet te lang met inschrijven want er is plaats voor slechts 6 personen. Wanneer de training vol is, kom je op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, laat ik je dat zo snel mogelijk weten.

Opties

Hart Chakra Meditatie

Het hartchakra wordt gezien als centrum en middelpunt van ons chakrastelsel en staat voor liefde en mededogen.

De liefde van het hartchakra is van een heel ander soort als die van het tweede chakra die meer met seksualiteit en passie te maken heeft. Deze liefde is universeel, ongebonden en vrij.

Het openen van het hartchakra betekent dat je jezelf opent voor het geluk van alles en iedereen. Je voelt je verbonden met het universum. Een eenheid in plaats van een individu.

We gaan ons hartchakra voeden door middel van deze prachtige meditatie.

De Hart Chakra Meditatie heeft zes fases waarvan de eerste vier uit eenvoudige, staande bewegingen bestaat. Je wordt door mij en de muziek begeleid en we sluiten af met een zittende meditatie en een diepe ontspanning.

Wacht niet te lang met inschrijven want er is plaats voor slechts 10 personen. Wanneer de workshop vol is, kom je op de wachtlijst. Als er een plaats vrijkomt, laat ik je dat zo snel mogelijk weten.

Opties

Metta Meditatie

Metta meditatie is een boeddhistische meditatie op compassie, mededogen en onvoorwaardelijke liefde.

We denken vaak onvoorwaardelijk van iemand te houden, maar veel vaker is liefde voorwaardelijk. Ik hou van jou omdat jij mij dit en dat geeft. Metta is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, voor de ander, voor ieder levend wezen en alles. Ook voor iemand die je niet mag, die je niet kent of zelfs iemand die je haat.

Metta meditatie is een vorm van concentratiemeditatie waarbij je liefde geeft aan alle levende wezens en het universum. Hierbij ga je het verschil tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke liefde in jezelf herkennen.

Dit is een geleide meditatie van 45 minuten waarbij ik je door de verschillende stadia begeleidt.

In eerste instantie gaan we contact maken met onszelf. Met de ademhaling en ons lichaam. Daarna richt je Metta op jezelf. Na een minuut of 10 geef je onvoorwaardelijke liefde aan iemand waarvan je veel houdt of die je nabij is. Na nog eens 10 minuten richt je Metta op kennissen, mensen die je niet zo goed kent. Hierna richt je je liefdevolle aandacht op mensen die je helemaal niet kent, mensen van over de hele wereld en daarna geef je Metta aan mensen die je niet mag, vervelend vindt. Als laatste richt je Metta op iemand waar je een hekel aan hebt, misschien wel haat voor voelt. We sluiten af door ons weer te concentreren op de ademhaling en ons lichaam en voelen na wat deze meditatie ons heeft gebracht.

Opties