Banner-wiki.png

Meditatie Breda

Uit Dharma-Lotus
(Doorverwezen vanaf Meditatie avond)
Ga naar: navigatie, zoeken

Meditatie avond.png
Categorie indeling
Home
Tantra
Cursus en workshops
Ivar.jpg
Overzicht cursussen Breda
Overzicht Breda
Tantra cursus
Tantra thema-dag
Energetische massage workshop
Tantra-kring (XL)
Meditatie dag
Meditatie Breda
Huur ons in
Aanmelden.png
Tekening1.jpg

Naast de maandelijks Meditatie dag zijn er ook meditatieactiviteiten in Breda en Wolfheze (nabij Arnhem). Op deze momenten beoefenen we de Vipassana meditatie. Deze dag is voor iedereen toegankelijk ongeacht het niveau of ervaring. Tijdens deze avond wordt alles over de meditatie uitgelegd en kun je direct meedoen. Een strikte meditatiehouding is in het begin (nog) niet van belang. Het is ook mogelijk om op een stoel of tegen een muur te mediteren. Je mag je eigen krukje of kussen meenemen maar er zijn ook attributen aanwezig.

Indeling

Je wordt ontvangen in de woonkamer met thee en de groep bestaat uit maximaal 10 personen. Heb je een eigen meditatiekrukje of kussen meegenomen dan kan je dit in de meditatiezaal klaarleggen. Na een korte meeting is er gelegenheid om vragen te stellen. Soms geeft dit aanleiding tot een korte lezing of diepere uitleg waarna de eigenlijke dharma-lezing plaatsheeft. Ook na aanleiding hiervan kunnen vragen gesteld worden. Als de groep bestaat uit nieuwkomers dan wordt tevens uitgelegd hoe en wat we straks in de meditatie gaan doen.

Vervolgens gaan we naar de (kleine of grote) zaal en wordt met de meditatie begonnen. In het eerste deel wordt nog sporadisch aangegeven wat je dient te doen (en wat niet) zodat iedereen zijn eigen meditatie kan voeren. Een meditatieblok duurt 90 minuten. Na de meditatie is er een afsluiting in de woonkamer waar je vragen kunt stellen. Met deze laatste vragenronde wordt de avond afgesloten.

Breda en Wolfheze

  • In Breda is er elke vrijdag ochtend-ochtend (09:00-12:00) in de oneven weken een meditatie-avond. Breda; Aardrijk 103
  • In Wolfheze (nabij Arnhem) is er elke woensdag-avond (20:00-22:00) in de oneven weken een meditatie-avond. Wolfheze; Wolfhezerweg 111

Gegevens