Banner-wiki.png

Meditatie dag

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Meditatie dag.png
Categorie indeling
Home
Tantra
Cursus en workshops
Ivar.jpg
Overzicht cursussen Breda
Overzicht Breda
Tantra cursus
Tantra thema-dag
Energetische massage workshop
Tantra-kring (XL)
Meditatie dag
Meditatie Breda
Huur ons in
Aanmelden.png
Tekening1.jpg

Naast de 2-wekelijkse meditatie avond is er elke maand een meditatie-dag georganiseerd bij Dharma-Lotus in Breda. Op deze dag beoefenen we de Vipassana meditatie. Deze dag is voor iedereen toegankelijk ongeacht het niveau of ervaring. Tijdens deze dag wordt alles over de meditatie uitgelegd en kun je direct meedoen. Een strikte meditatiehouding is in het begin (nog) niet van belang. Het is ook mogelijk om op een stoel of tegen een muur te mediteren. Je mag je eigen krukje of kussen meenemen maar er zijn ook attributen aanwezig.

Deze Meditatie dag is onderdeel van de Meditatieleraar opleiding.

Dag indeling

Op een meditatiedag kom je tussen 09:15 en 09:30 uur binnen. Je wordt ontvangen in de woonkamer met thee en de groep bestaat uit maximaal 10 personen. Heb je een eigen meditatiekrukje of kussen meegenomen dan kan je dit in de meditatiezaal klaarleggen. Na een korte meeting is er gelegenheid om vragen te stellen. Soms geeft dit aanleiding tot een korte lezing of diepere uitleg waarna de eigenlijke dharma-lezing plaatsheeft. Ook na aanleiding hiervan kunnen vragen gesteld worden. Als de groep bestaat uit nieuwkomers dan wordt tevens uitgelegd hoe en wat we straks in de meditatie gaan doen.

Vervolgens gaan we naar de (kleine of grote) zaal en wordt met de 1e meditatie begonnen. In het eerste deel wordt nog sporadisch aangegeven wat je dient te doen (en wat niet) zodat iedereen zijn eigen meditatie kan voeren. Elk meditatieblok duurt 75-90 minuten. In de middag is er een lichte lunch (soep) en kunnen wederom vragen gesteld worden. Vervolgens gaan we 2e meditatie aan welke een voortzetting is van de 1e. Tussen de 2e en de 3e meditatie zit een korte pauze van 10 minuten. Na de 3e meditatie is er een afsluiting in de woonkamer waar je vragen kunt stellen. Met deze laatste vragenronde wordt de meditatiedag afgesloten.

Gegevens