Banner-wiki.png

Overzicht activiteiten in Breda

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Komende activiteiten bij Ivar in Breda en Wolfheze

Breda-dicht.png Breda-massage.png Online-coaching.png

Tantra-cursus

Categorie indeling
Home
Tantra
Cursus en workshops
Ivar.jpg
Overzicht cursussen Breda
Overzicht Breda
Tantra cursus
Tantra thema-dag
Energetische massage workshop
Tantra-kring (XL)
Meditatie dag
Meditatie Breda
Huur ons in
Aanmelden.png
Tekening1.jpg

De tantra cursus is een 4-daagse cursus verdeeld over 2 weekeinden. Hierin leer je de Kum-nye tantra kennen in de disciplines massage, duo-yoga en duo meditatie. Hoewel er een stevige en duidelijke theoretische uitleg wordt gegeven vanuit de boeddhistische filosofie is het toch voornamelijk een praktische cursus. Technieken worden uitgelegd, voorgedaan, je beoefend ze zelf en ze worden op jou beoefend. Zo zie, leer en ervaar je. Aan het einde van deze 4-daagse ben je in staat een mooie massage te geven met onderdelen van yoga en meditatie en kan je ook enkele individuele yoga posities goed uitvoeren.

Tantra thema-dag

De tantra thema-dag is een 1-daagse workshop die herhaaldelijk in onze cursus kalender terugkomt. Elke dag behandelen we 1 belangrijk thema binnen de tantra zoals: prana, metta-ji (verbinding), duo-yoga of chakra's. Dit doen we met een duidelijke theoretische uitleg en heel veel oefenen met elkaar en op elkaar. Hoewel het een workshop is, proberen we altijd de essentie van de tantra, het ervaren van prana, in deze workshop door te laten komen. Leren en ervaren dus.

Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

Tantra-kring (XL)

Een tantra-kring XL (dag) is het verlengde van een tantra-kring (avond). Tijdens een tantra-kring ga je ervaren wat balans precies is. Zonder kennis of ervaring is het mogelijk deze balans voelen wat de prana energiestroom doet, hoe deze voelt, en wat je ermee kunt doen. na een korte introductie gaan we direct beginnen met de opbouw; de meditatie. Middels duo-yoga, duo-meditatie en massage wekken we de prana energiestroom in onszelf, de ander en gezamenlijk op, en verkeren hierin. Dit doen we zo gedurende de gehele dag, alleen onderbroken door een lichte lunch. Alleen als het nodig is worden aanwijzingen gegeven of nieuwe onderdelen ingebracht. Maar het mooiste is als alles als vanzelf verloopt.

Energetische massage workshop

Ook de energetische massage workshops is een 1-daagse workshop die geregeld terugkomt. Het betreft hier de massagetechnieken vanuit de sweda (dus geen tantra) die we steeds per onderwerp gaan behandelen en het betreft altijd het energetische lichaam. Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld de meridianen, energie sturen, dualiteit in het lichaam herkennen, intuïtief masseren of de chakra filosofie. Alle workshops hebben een heldere en duidelijke (boeddhistisch) theoretische ondergrond en we oefenen veelvuldig met en op elkaar.

Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

Open meditatie-dag

De open meditatie-dag is onderdeel van de meditatie opleiding waarbij er altijd plek is voor niet-leerlingen. Ervaring is niet nodig en je leer de meditatie vanaf het begin. We beoefenen de boeddhistische meditatietechnieken: vipassana en jhana De lezing op een meditatie dag is doorgaans wat uitgebreider gevolgd door 3 of 4 blokken van meditatie. Tussendoor zijn steeds korte pauzes en in de middag een lichte lunch. Aan het eind van de dag is er gelegenheid om vragen te stellen.

Voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

Open meditatie-avond

Elke donderdag in de oneven weken is er op de woensdag een open meditatie-avond, ook gegeven vanuit de meditatie opleiding met plekken voor niet-leerlingen. Na een korte lezing is er 1 meditatie blok gevolgd door een korte evaluatie.

Voor iedereen toegankelijk, ook als je nog maar weinig ervaring hebt.

Op locatie

Alle bovenstaande cursussen en workshops geven wij ook op locatie of bij mensen thuis. Dit kan een dagdeel of avond zijn, maar ook meerdaags zoals een retraite.