Banner-wiki.png

Tantra-kring: verschil tussen versies

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 17: Regel 17:
 
[[Bestand:Tantra-kring mannen.png|300px]]
 
[[Bestand:Tantra-kring mannen.png|300px]]
 
[[Bestand:Tantra-kring XL.png |300px]]
 
[[Bestand:Tantra-kring XL.png |300px]]
[[Bestand:Tantra-kring vrouwen.png|300px]]
+
[[Bestand:Tantra-kring Ekayano-2.png|300px]]
[[Bestand:Tantra-kring Ekayano-1.png|300px]]
 
  
 
----
 
----

Versie van 14 jul 2019 om 07:41

Sjabloon:Cursus

No-sex.JPG

Elke vrijdagavond organiseren we een Tantra-kring (20:00-23:00 uur);

  • in de even weken is het een gemengd Tantra-kring voor koppels
  • in de oneven weken is het een Tantra-kring voor mannen
  • eens per maand is er een Tantra-kring XL (09:15-16:00 uur).
  • 2 maal per jaar is er op ons retraitecentrum Ekãyano een Tantra-kring XXL (donderdag 20:00-zondag 16:00 uur)

Tantra-kring.png Tantra-kring mannen.png Tantra-kring XL.png 300px


Wat is een tantra-kring

Een tantra-kring is géén workshop en géén cursus maar een ervaring waar de tantra beleefd wordt in al zijn verscheidenheid. Met zo min mogelijk woorden en een minimale uitleg wordt jij in de situatie gebracht waarin je alleen hoeft te ervaren wat prana is, te ervaren wat prana met je doet en hoe je hier op kunt meestromen. Prana is de energie van de balans en zodoende is tantra niets anders dan in balans zijn. Om vanuit deze energie een ander te Masseren, samen yoga te beoefenen, te mediteren of een sessie op te bouwen is een prachtige ervaring. Elke handeling die je doet komt voort uit een ultieme balans zonder begeerte, aversie, moeten, drift of emotie. Er is alleen maar balans.

Opbouw van een tantra-kring

Na een korte kennismaking met de gehele groep (6 of 8 personen in gelijke aantallen qua geslacht) gaan we bloot naar de meditatieruimte en beginnen met een meditatie om in de prana te komen, deze meditatie is eerst om in balans te komen met jezelf en vervolgens met de groep. Vervolgens gaan we man/vrouw tegenover elkaar zitten en draaien om de zoveel minuten door zodat elke vrouw elke man individueel in de meditatie ervaren heeft. Het is nu aan de vrouw om een (mannelijke) partner voor de avond te kiezen, dit mag natuurlijk ook je eigen partner zijn. Ben je nieuw dan is het aanbevolen om bij je partner te gaan zitten. Tijdens het verdere verloop proberen we zo sterk mogelijk in de prana te blijven middels massage, meditatie, yoga of sessie. Aan het einde is er een laatste gespreksronde en wederom de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Bij een tantra-kring XL zal tussen de middag een lichte lunch geserveerd worden en zal tijdens een deel van de dag de sauna aan staan.

Koppels, mannen en vrouwen

Er zijn tantra-kringen voor koppels (Breda), mannen (breda) en vrouwen (Oosterhout).

tantra-kring voor koppels

Je kunt je hiervoor altijd individueel opgeven, maar uiteindelijk is avond altijd in gelijke aantal mannen en vrouwen. Meld je je dus aan als man dan moet er ook een solo vrouw zich aangemeld hebben. Wil je zeker zijn van deelname, kom dan samen. Natuurlijk hoeven jullie geen partners te zijn, elke combinatie man-vrouw is prima. De groepsgrote is doorgaans 6-10 personen en deze kring wordt in de even weken gehouden in Breda. De begeleiding is in handen van Ivar.

tantra-kring voor mannen

De tantra-kring voor mannen is dus alleen toegankelijk voor mannen. Sommigen mannen vinden het mannen-broederschap heel prettig, andere zijn bi-schierig zonder dat ze seksuele verlangens hebben, anderen vinden het niet fijn om met andere vrouwen dan hun eigen samen te zijn... er zijn vele redenen waarom mannen met elkaar willen zijn in een mooie setting zoals tantra. De groepsgrote is doorgaans maximaal 4-8 mannen en deze kring wordt in de oneven weken gehouden in Breda. De begeleiding is in handen van Ivar.

tantra-kring voor vrouwen

Net als bij mannen kunnen vrouwen het ook heerlijk vinden om eens alleen met vrouwen onderling samen te zijn in een prachtige tantra setting. De groepsgrote is doorgaans maximaal 6-10 vrouwen en deze kring wordt periodiek gehouden in Oosterhout. De begeleiding is in handen van Monique en Nieky.

meest gestelde vragen over de tantra-kring

wat is een tantra-kring?

Een tantra-kring is een bijeenkomst van tantrics (tantra beoefenaars) die het fijn vinden om de tantra met elkaar te delen en te beoefenen. Binnen de tantra werken we altijd met prana, maar wat is nu precies deze prana en hoe voelt dat ? Daar gaan we tijdens een tantra-kring een antwoord op geven door het jou te laten ervaren. Rationeel is het niet uit te leggen, je moet het zelf ervaren.

wat is het verschil tussen een tantra-kring en een tantra-kring XL?

Een tantra-kring is altijd op de donderdagavond van 20:30 - 23:15 uur en een tantra-kring XL is op een zaterdag of zondag van 09:30 - 16:00 uur. De inhoud is eigenlijk sterk vergelijkbaar.

is de tantra-kring een workshop of cursus?

Geen van beiden. Het is een avond waarin minimaal uitgelegd en verteld wordt en maximaal ervaren en beleefd wordt.

ik heb interesse in de tantra, is dit een goed begin voor mij?

Als je kennis en informatie zoekt dan kun je je beter eerst aanmelden voor een informatie avond. Daar wordt inhoudelijk en rationeel verteld wat tantra is, wat het met je kan doen en hoe wij ermee werken. Wil je echter ervaren en voelen wat tantra is, dan kan een tantra-kring een heel goede start voor je zijn ja.

wat gebeurd er tijdens een tantra-kring, wat kan ik verwachten?

In het eerste half uurtje komen de mensen binnen, is het even socialiseren en daarna gaan we naar de meditatieruimte. We starten altijd met een meditatie om tot rust te komen, daarna gaan we de prana opbouwen middels yoga en massage. De tantriki van die avond legt heel kort uit (of laat zien) wat we gaan doen en daarna gaat iedereen aan de slag. Je hebt binnen de kaders vrijheid om de oefening op je eigen manier te beleven. Weet je het even niet meer dan kan je altijd weer even naar de tantriki kijken wat die doet ter inspiratie, maar uiteindelijk gaat het om jouw beleving van de prana.

ik heb geen enkele ervaring, kan ik dan meedoen?

Ja dat kan. De oefeningen zijn eenvoudig en daarbinnen is het puur jouw beleving. Geen probleem dus.

met hoeveel mensen is de kring en in welke verhouding?

Tijdens een tantra-kring zijn er 6 of 8 mensen aanwezig in gelijke aantallen qua sexe. De aanmelding is dus altijd zo dat we gelijke koppels hebben.

ik heb geen partner, kan ik dan meedoen?

Als man alleen wordt het een lastig verhaal omdat veel meer single mannen dan single vrouwen zich aanmelden. Als single vrouw kan je je gerust aanmelden want dan is er altijd ruimte. Het fijnst is het natuurlijk als stellen zich aanmelden.

ik wil me opgeven als single, maar wil niet tegenover een viespeuk komen te zitten?

Natuurlijk 'screanen' wij de mensen met andere intenties eruit. Maar iedereen met een juiste intentie mag meedoen ongeacht leeftijd of wat dan ook. Als single weet je inderdaad niet tegenover wie je terecht komt en dat is dan ook het mooie van de tantra; het gaat niet om de buitenkant, prana zit van binnen.

als ik met mijn partner kom, moet ik dan ook met anderen oefenen?

na de meditatie kiest de vrouw haar partner voor die avond. Dan kan dus je eigen partner zijn maar ook iemand anders, dat is helemaal aan jou. Als een stel bij elkaar wilt blijven is dat altijd prima.

ik ben niet de jongste meer, kan ik dan wel meedoen?

Nogmaals, bij de tantra werken we met de prana en de vorm van een persoon is heel onbelangrijk. Als je een verzorgd iemand bent met de juiste intenties dan ben je van harte welkom, ongeacht leeftijd of wat dan ook.

mag ik ook mijn onderbroekje aanhouden?

De tantra is altijd bloot. Als we kleding aanhouden accentueren we verschil en creëren we schaamte. Daar moet je dus echt voorbij kunnen stappen alvorens met de tantra te willen gaan beginnen.

hoe seksueel is een tantra-kring?

Niet. Tantra is geen kama-sutra of een "spirituele seksbeleving". Tantra is ervaren en genieten van prana, niet van seksuele energie.

Gegevens

Iedereen kan deelnemen aan een tantra-kring. Leeftijd, ervaring en voorkennis is onbelangrijk. Wel proberen we een gelijk aantal te krijgen, ook in man/vrouw verhouding. Als je de juiste (niet seksuele) intentie hebt ben je van harte welkom eens deel te nemen.

  • de tantra-kring is op de donderdag avond van 20:00-23:00 uur, prijs: 50,= p/p en 75,= p/s
  • de tantra-kring XL is op een dag van 09:15-16:00 uur, prijs: 100,= p/p en 150,= p/s inclusief lunch
  • de kring wordt gegeven in een groep van maximaal 8 personen
  • je kunt je zowel individueel en als stel aanmelden.
  • zie voor de eerstvolgende kring de poster op de pagina, of kijk op de online kalender
  • ga hier naar het inschrijfformulier