Banner-wiki.png

Tantra-kring XXL

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

De eerstkomende Tantra-kring XXL
Poster.JPG
Informatie
Ekãyano
Over ons
Boeken adoptie programma
Programma
Programma overzicht
* Tantra cursus
* Tantra-kring XXL
* Tantra thema-dagen
* Massage cursusweek
* 11-daagse reset retraite
* 11-daagse Vipassana retraite
* 4-daagse meditatie mini-retraite
* Meditatie proeverij
* yoga retraite
* Dharma dagen
* Reis door de Chakra's
En verder...
* Individuele retraite
* B&B
* Ekãyano huren
Aanmelden.png

Een Tantra-kring duurt 1 avond, een Tantra-kring XL duurt een gehele dag en een tantra-kring XXL duurt 3 dagen. Voor de rest heeft een Tantra-kring dezelfde dynamiek; ondergedompeld worden in een bad van Prana. Een Tantra-kring is dan ook geen cursus of workshop.

We laten je de zon zien
maar vertellen niet dat het de zon is
al denk je dat het de maan is
als je er maar van geniet

Prana

Prana is de energie die ervoor dat je in balans bent. Het is een neutrale energie en zijn andere benamingen zijn Ki, Chi of levensenergie. De balans die het geeft wordt ook wel barmhartigheid, compassie, mededogen, of compromisloosheid genoemd. Het is de staat van zijn waar alle spirituele leraren naar refereren en het is de energie die je voelt als je helemaal innerlijk gelukkig bent. Er zijn -tig manieren en systemen die je leren om in Prana te komen. Ook Dharma-Lotus biedt cursussen aan om dit te leren, maar zoals gezegd leer je tijdens een cursus het, je voelt het (nog) niet. Bij een Tantra-kring gaan we niets uitleggen, niets onderwijzen, we gaan alleen maar doen, voelen en ervaren. Hier is geen ervaring voor nodig noch voorkennis. Iedereen kan meedoen.

Kring

Alle informatie, vraag en antwoord (FAQ) over een Tantra-kring kan je hier vinden.

Tijdens dit weekend hebben we drie dagen om bezig te zijn met Prana en dat gaan we op verschillende manieren doen verdeeld over de dag. De natuur van de Franse Ardennen helpt al enorm mee en ook Ekãyano zelf is een oord van rust. In de avond is er de klassieke Tantra-kring en overdag gaan we met massage, yoga en meditatie de prana in onszelf, de ander en met elkaar ervaren.

3 maal daags eten we gezamenlijk en in de middag is er ruimte voor een korte wandeling door de omgeving. Ook zijn er momenten van rust waar je even lekker in de tuin kunt genieten.

Retraitecentrum Ekãyano

Deze activiteit wordt gegeven op ons retraitecentrum Ekãyano in Viel-Saint-Remy in de Franse Ardennen, 3,5 uur rijden vanaf Breda. Ekãyano huist in een authentiek gerenoveerde boerderij met bijgebouwen uit 1819 die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn 6 grote slaapkamers en meerdere toilet- en douchegelegenheden. In de bibliotheek kan je rustig lezen of schrijven en ook de eetruimte en meditatieruimte zijn de hele dag open. Op het geheel afgeschermde landgoed van 1 ha. zijn verschillende zithoekjes en meditatieplaatsen. Bij fris weer zijn er 2 veranda's zodat je beschut en droog toch buiten kunt zitten. Ekãyano ligt (letterlijk) op de grens van de Ardennen en de Champagne. Sla je vanaf het tuinhek linksaf dan loop je direct de bossen in, sla je rechtsaf dan kom je in de heuvelachtige weilanden met voornamelijk paarden, schapen en koeien.

Alle activiteiten zijn geheel verzorgd met 3 maaltijden op een dag. De groepen zijn altijd relatief klein, tussen de 6 en 12 deelnemers met doorgaans 2 begeleiders. Zodoende is er oog voor een persoonlijke benadering en is er ruimte om in te gaan op individuele vragen.

Met de juiste intentie is iedereen welkom, voorkennis of ervaring is, niet nodig. Vooraf helpen wij om carpoolen te stimuleren zodat deelnemers gezamenlijk naar Ekãyano kunnen rijden.

Gegevens

  • van donderdag 30 april (vanaf 20:00 uur) t/m zondag 3 mei (15:00 uur)
  • geboekt vóór 20 maart: 360,= p/p of 650,= p/s en vanaf 20 maart: 400,= p/p of 700,= p/s


  • van donderdag 18 juni (vanaf 20:00 uur) t/m zondag 21 juni (15:00 uur)
  • geboekt vóór 5 mei: 360,= p/p of 650,= p/s en vanaf 5 mei: 400,= p/p of 700,= p/s


  • van donderdag 24 september (vanaf 20:00 uur) t/m zondag 27 september (15:00 uur)
  • geboekt vóór 15 augustus: 360,= p/p of 650,= p/s en geboekt vanaf 15 augustus: 400,= p/p of 700,= p/s