Banner-wiki.png

Tantra cursus

Uit Dharma-Lotus
Ga naar: navigatie, zoeken

Data van de eerstvolgende Tantra cursus
Categorie indeling
Home
Tantra
Cursus en workshops
Ivar.jpg
Overzicht cursussen Breda
Overzicht Breda
Tantra cursus
Tantra thema-dag
Energetische massage workshop
Tantra-kring (XL)
Meditatie dag
Meditatie Breda
Huur ons in
Aanmelden.png
Tekening1.jpg
No-sex.JPG

Het mooie van de tantra, is dat je het samen kunt beleven. Veel spirituele leren zoals yoga en meditatie ervaar je individueel. Bij Reiki of Chios kan je iemand een behandeling geven, maar de ervaringen zijn toch zeer verschillend. De tantra is een spirituele leer wel je samen ervaart en beleeft. Het is niet nodig veel kennis of ervaring te hebben om samen de tantra te kunnen beoefenen. Een basis aangaande de massage, meditatie en yoga is in enkele dagen gelegd. Dat doen we in een workshop, verdeeld over 4 dagen. Daarna is het aan jou, oefen, ervaar, beleef en geniet.

De tantra cursus

Tijdens een tantra cursus wordt een groot deel van de verscheidenheid van de tantra uitgelegd. We staan stil bij de filosofische achtergronden van de leer welk ligt binnen het boeddhisme en bij de werking van het energetische lichaam. Hier werken we namelijk mee en op tijdens de tantra. Dit klinkt theoretisch, maar we gaan het zo praktisch mogelijk benaderen; het ervaren en leren van de verschillende technieken binnen de tantra.

Je krijgt te zien hoe de verschillende technieken gaan, je oefent ze daarna gelijk op je/een partner en je ervaart het omdat er op jou geoefend wordt. Dit herhalen we steeds maar weer totdat we de technieken kunnen combineren en een hele tantra-massage kunnen gaan geven. De 4 massagedagen worden steeds met een week ruimte gegeven, je kunt dus thuis oefenen en met meer ervaring de volgende cursusdag beginnen. Een cursusdag ziet er (ongeveer) als volgt uit:

tijden (+) onderdeel
09:15 - 09:30 binnenkomst
09:30 - 10:30 satsang:
ontmoeten, hoe is het gegaan sinds de laatste cursusdag, heb je nog vragen, lezing
10:30 - 12:30 sessie 1:
aanleren technieken, oefenen met en/of op elkaar
12:30 - 13:30 lunch (gevulde en gekruide soep), nabespreking sessie 1
13:30 - 15:30 sessie 2:
aanleren technieken, oefenen met en/of op elkaar
15:30 - 16:00 nabespreken sessie 2, vragen/opmerkingen, afsluiting


Middels het aanleren van de ademhalings- en enkele yoga technieken leer je om bij jezelf de energie te reguleren en te sturen. Als we dit goed onder de knie hebben kunnen we ook de tantra-meditatie gaan beoefenen. Na een cursus heb je ervaren wat de tantra met je doet:

 • je bent in staat om een massage uit te voeren op de energiestromen, op de meridianen en de chakra's. Je hebt geleerd hoe je bij een ander de energie kunt aanmaken en kunt sturen om een ander rust, balans en eigenwaarde te geven.
 • je hebt geleerd hoe je met yoga oefeningen en ademhalingstechnieken zelf je eigen energie kunt reguleren. Je hebt ervaren hoe deze regulatie een spirituele ervaring kan zijn wat rust, balans en eigenwaarde doet vergroten. 
 • je hebt dus een hele mooie basis ontvangen welk je nu zelf kunt gaan uitbreiden. 

Een cursus in een groep

Een cursus is een groep duurt 4 dagen met steeds minimaal 1 week ertussen. De workshop wordt altijd gegeven in gelijke aantallen en je kunt je aanmelden als stel en als man of vrouw individueel. Een workshop bestaat uit maximaal 8 personen en wordt gegeven door Ivar met mogelijke aanvulling van stagiaires uit de opleiding. Stellen werken doorgaan met en op elkaar, wij zullen nooit aandringen om van oefenpartner te wisselen hoewel het wel mogelijk is. De technieken en oefeningen doet Ivar voor op een stagiaire zodat iedereen het kan zien en vragen erover kan stellen. Nadien gaat iedereen oefenen en kunnen Ivar en de stagiaire verdere aanwijzingen geven. Na enige tijd wissel je om en ga je de oefeningen zelf voelen. Zodoende zie, doe en voel je het. Tijdens de lunch (bij mooi weer buiten) komen we weer terug op wast we geoefend hebben en zo nodig geven we nog wat extra uitleg.

gegevens

 • er zijn 4 cursusdagen, altijd in het weekend, iedere cursusdag is van 09:15 - 16:00 uur
 • prijs: 300,= p/p en 450,= p/s inclusief lunch
 • besluit je, tot 2 maanden na je cursus, door te willen stromen naar de Tantra opleiding dan is deze cursus gratis (het cursusgeld wordt dan verrekend met dat van de opleiding)
 • de workshop wordt gegeven in een groep van maximaal 8 personen (4 mannen en 4 vrouwen)
 • je kunt je zowel individueel en als stel aanmelden
 • zie voor data de online kalender
 • ga hier naar het inschrijfformulier

Een cursus individueel

Om verschillende redenen kiezen mensen ervoor een workshop individueel te plannen zoals:

 • specifieke vragen die men wel wilt bespreken maar niet in een groep
 • mensen die reeds veel ervaring hebben of al een eigen praktijk en diepgaander onderwijs wensen
 • stellen die het gewoon erg leuk vinden om een workshop samen te beleven

Wat de reden ook mogen zijn, het is prima. We plannen gezamenlijk enkele data en afhankelijk van je vragen/wensen/behoeften plannen we een inhoudelijke workshop die dus helemaal op jouw vragen is toegeschreven. Ook nu plannen we 1 of 2 weken ruimte ertussen zodat je thuis kunt gaan oefenen.

gegevens

 • de cursus verdeeld zich doorgaans over 3 bijeenkomsten, ieder van ongeveer 4 uur. Deze bijeenkomst plannen we gezamenlijk
 • prijs: 450,= p/p en 600,= p/s
 • besluit je, tot 2 maanden na je cursus, door te willen stromen naar de Tantra opleiding dan is deze cursus gratis (het cursusgeld wordt dan verrekend met dat van de opleiding)
 • je kan met maximaal 2 personen komen
 • zie voor de eerstvolgende cursus de poster op de pagina, of kijk op de online kalender
 • ga hier naar het inschrijfformulier

Tantra cursus op Ekãyano

We geven ook tantra cursussen op ons retraitecentrum in Viel-Saint-Remy in noord Frankrijk. [hier voor meer informatie].