Chios

Uit dharma-lotus.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Categorie indeling
Home
Reiki
Chios
Chios chakras.JPG

Chios healing

Wat is Chios
Ontvangen van energie
Voelen en zien van de aura
Afstandbehandeling
Aura healing
Behandelen 7e auralaag
Wat zijn blokkades
Chakra’s in onbalans
Opereren van de Aura
Chios cursussen
Chios I cursus
Chios II cursus
Chios I en II cursus
Chios III opleiding
Aanmelden.png
Ajna chakra.svg

De mens is een energetisch wezen. We zijn een manifestatie van de energie zoals een stoel of een steen ook een manifestatie is van deze energie binnen een andere trilling. Energie is te meten en heeft een amplitude (uitslag vanaf de nullijn naar boven en naar beneden) en een frequentie (aantal trillingen per seconde). Het trillingsgetal is de tijdsduur van 1 trilling (de duur van een gehele amplitude dus één positieve en één negatieve uitslag).

De energietrilling is variabel en onderhevig aan verandering. Een mens is opgebouwd uit verschillende emotionele velden welk zijn oorsprong heeft in de chakra's. Op het moment dat een emotioneel veld verstoord is, is een chakra verstoord. Een chakra is verschillend benader- en behandelbaar.

Chakra's

Het 2e, 3e, 4e, 5e en 6e chakra hebben een uitslag horizontaal op het staande lichaam, het 1e en 7e chakra hebben voornamelijk een uitslag verticaal op het staande lichaam. Zodoende is een chakra van de voor en achterzijde benaderbaar en bij het 1e en 7e chakra ook van de onder- of bovenkant benaderbaar. Naast 7 chakra's bestaan de mens ook uit 7 auralagen die corresponderen met de 7 chakra's. Ons 1e aura is ons fysieke lichaam en correspondeert met ons 1e chakra, ons 2 auralaag met ons 2e chakra, etc..

We kunnen ook deze auralagen individueel en collectief behandelen. Binnen Chios zijn meerdere behandelingstechnieken die hierop gericht zijn juist omdat de aura verstoort raakt door de emotionele blokkades. Door de aura en de chakra's te behandelen kunnen we meehelpen de emotionele blokkade te verhelpen en zo healing te bewerkstelligen.

chakra emotioneel veld
1e: perineum grenzen, normen, aarding, structuur.
2e: sacraal geboorteplaats van alle emoties
3e: zonnevlecht de gewaarwording van de emotie, het gevoelcentrum
4e: hart mededogen en het Nu
5e: keel creativiteit en communicatie
6e: Derde oog inzicht en intuïtie
7e: kruin openheid en overgave aan...


In het bovenste plaatje hierboven is een stabiel en uitgebalanceerd persoon te zien. Op het onderste plaatje is iemand uitgebeeld met meerdere emotionele blokkades. Zo is er:

 • een uitstulping ter hoogte van het sacraal chakra (overactief)
 • een deuk ter hoogte van het Hart-, keel en Derde oog chakra (onderactief).
 • ophoping van negatieve energie in het Derde oog en hart chakra.

Chios

Chios leert ons om de aura te voelen en te zien en de verstoringen te voelen of anderszins gewaar te worden. Dat kan op vele verschillende manieren en verschilt deels per Chiosbehandelaar. Belangrijk is echter om vanuit je intuïtie Chios te gaan geven en open te staan voor de verschillende signalen vanuit de aura's en de chakra’s. Anders dan bij Reiki is Chios fundamenteel gericht op de aura en de chakra's. Net als bij Reiki en inzicht meditatie gaan we er van uit dat de mens een energetisch wezen is bestaande uit een fysiek, emotioneel(/mentaal) en spiritueel/karmisch lichaam. Als we een blokkade ervaren binnen één of meerdere van deze lichamen dan zijn we niet meer in balans. We voelen ons ziek, depressief, piekeren of malen erg of voelen ons over-emotioneel. Door deze onbalans zakt onze energiewaarde, ons trillingsgetal van onze levensenergie .

(Prana, Chi, Ki) en voelen we ons veel aardser gericht, laten ons meer leiden door ons Ego en vinden het moeilijk om in contact te blijven staan met ons spiritueel ZIJN. Ook bij Chios gaan we er vanuit dat blokkades veroorzaakt worden door trauma's uit ons verleden welke we nog niet verwerkt hebben. Heel vaak heeft deze trauma een emotionele oorzaak, ontstaan in dit leven. Soms heeft het trauma een karmische oorzaak, ontstaan in een vorig leven. In ieder geval ervaren we deze trauma's in ons fysieke lichaam.

Chios healingtechnieken

De behandelingen van Chios zijn voornamelijk op energetisch niveau (dus met handposities in de auralagen ipv fysiek) en zeer intuïtief. Het voelen van de aura gaat gepaard met het zien van de aura. Hoewel bij andere methoden (yoga, meditatie, Reiki) ook de aura van belang is, wordt bij Chios veel dieper op de aura ingegaan. Hoe intuïtiever jezelf opstelt tijdens het behandelen hoe meer gewaarwordingen we gaan ervaren zoals er kunnen zijn:

 • de verschillende auralagen
 • scheuren in de aura
 • gaten in de aura
 • ophoping van (negatieve) energie
 • geblokkeerde chakra's
 • onder- en overactieve chakra's
 • verstoppingen en stagnatie van energie
 • verkleuringen in de aura
 • stromingen in de aura
 • weglekken van energie uit de aura
 • etc..

Chios heeft meerdere technieken die hierop gericht zijn zoals:

 • verschillende scantechnieken
 • lezen van de aura en chakra's
 • opladen van de aura

Bij Chios gaan we een stap verder dan bij Reiki, waarbij de behandelaar vaak gezien wordt als doorgeefluik waarbij sturing van de energie als secundair wordt gezien. Nu kan je bij Reiki zeer goed de energie richten en sturen, maar bij de Chiostechnieken is dit veel verder ontwikkeld. De rol van de behandelaar is dus zeer voornaam. Door verschillende scan- en leestechnieken is het mogelijk informatie te ontvangen over de persoon die je behandeld. Deze informatie kan op verschillend niveau tot je komen.